Un nou atac sângeros zguduie lumea: 15 oameni au murit. Mai mulți răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cincisprezece persoane, între care şase atacatori, au fost ucise luni într-un atac asupra unei tabere a ONU şi într-un schimb de focuri cu forţele Naţiunilor Unite în Timbuktu, a informat marţi Misiunea integrată a Naţiunilor Unite pentru stabilizare în Mali (MINUSMA) într-o declaraţie de presă citată de dpa, potrivit Agerpres.

Cinci gărzi de securitate din Mali, un poliţist şi un civil au fost ucişi şi o gardă de securitate locală şi şase militari din forţele de menţinere a păcii au fost rănite în atacul iniţial. Doi dintre răniţi au suferit răni grave. Şase atacatori au fost împuşcaţi mortal după ce ONU a trimis elicoptere şi forţe de reacţie rapidă la locul atacului.

Acesta a fost al doilea atac asupra forţelor ONU de menţinere a păcii în Mali într-o singură zi; patru oameni au fost ucişi – printre care doi atacatori – şi unul rănit într-un atac care a avut loc la primele ore ale zilei de luni la tabăra ONU din Douentza, din regiunea Mopti.

„Nu am suficiente cuvinte pentru a condamna acest act laş şi vrednic de dispreţ care are loc la câteva ore după atacul terorist de la Douentza”, a spus Mahamat Saleh Annadif, şeful MINUSMA, citat într-o declaraţie de presă. „Crimele odioase” nu vor afecta hotărârea misiunii ONU de a-şi îndeplini mandatul, a adăugat Annadif, care a cerut guvernului din Mali să conlucreze cu ONU pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe făptuitori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...