Vino la cel mai dulce festival din Nordul Moldovei. Află ce surprize te așteaptă la „Regina Dulce”

Regina Dulce cover

Pe 10 septembrie, în orașul Drochia va avea loc cel mai dulce festival din nordul Moldovei. „Regina Dulce” va fi o adevărată sărbătoare a dulciurilor pentru întreaga familie, organizată cu ocazia aniversării a 60 de ani a fabricii de zahăr din Drochia.

Orașul Drochia poate fi numit pe bună dreptate „Capitala Dulce” a Republicii Moldova. Fabrica de zahăr din Drochia produce cea mai mare cantitate de zahăr din Moldova, iar orașul este renumit pentru tradițiile culinare.

Frunzele sfeclei de zahăr formează o coroană, iată de ce, festivalul de dulciuri este numit „Regina Dulce”. În același timp, sfecla de zahăr este considerată Regina câmpurilor din Moldova. Pentru zona de nord a țării, sfecla de zahăr este cultura cu cea mai mare producție la hectar, în cultivarea și prelucrarea căreia sunt implicați mai mult de 10 mii de oameni.

În cadrul Festivalului „Regina Dulce” oaspeții se vor putea delecta cu produse de patiserie ai producătorilor locali. Bomboane, biscuiți, înghețată și alte dulciuri vor fi oferite de partenerii companiei Südzucker Moldova. Copii vor petece într-o zonă amenajată pentru distracții unde vor avea loc diverse activități pentru ei, multe surprize, printre care cea mai gustoasă înghețată, cea mai dulce vată de zahăr și cei mai energici animatori.

Programul festivalului va include concerte și activități de divertisment pentru întreaga familie, precum și un concert de seară cu focuri și artificii. În cadrul evenimentului, Südzucker Moldova va organiza o expoziție de mașini agricole moderne și excursii la fabrica de zahăr din Drochia pentru toți doritorii.

Toate detaliile despre festival, le poți găsi pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente