Produse alimentare dubioase, transportate la magazinele alimentare din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Produse în valoare de 70 de mii de lei au fost găsite în condiții antisanitare și fără acte de proveninență. Acestea urmau să ajungă în magazinele alimentare din Republica Moldova.

Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflându-se pe traseul Chișinău – Soroca la asigurarea climatului de siguranță a circulației rutiere, au stopat un autocamion de marca „Mercedes” pentru verificări de rigoare.

În urma controlului mașinii, inspectorii de patrulare au depistat că șoferul transporta circa 800 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 70 de mii de lei. Șoferul, s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, locuitor al raionului Dubăsari.

Pe lângă faptul că marfa era transportată în condiții antisanitare, conducătorul auto nu deţinea actele necesare pentru 300 de kilograme de mezeluri.

Întrebat, șoferul a recunoscut că transporta marfa pentru a o comercializa în magazine alimentare din Republica Moldova.

Atât marfa, cât și conducătorul auto au fost conduși la Inspectoratul de poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...