(VIDEO) Un fost deputat dezvăluie cum ar putea fi demis Dodon: Acest fapt ar „crește imaginea coordonatorului” Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cazul care președintele Igor Dodon nu va asculta de cel care l-a adus la putere, va fi demis prin impeachment (procesul prin care organul legislativ aduce acuzații unui înalt oficial de stat, cu posibilitatea de demitere a acestuia – n.r.). Opinia este împărtășită de fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Vasile Șoimaru, care însă spune că Dodon va fi ascultător şi va face aşa cum i se cere.

Fostul deputat consideră că alegerile au fost organizate în favoarea lui Igor Dodon, „care, de fapt, nu este candidatul din partea Partidului Socialiștilor, ci din partea Partidului Democraților”, iar demiterea acestuia de către cei care l-au adus la putere este o chestiune de timp.

„Alegerile s-au făcut în favoarea lui Dodon, care nu este candidatul socialiștilor, ci a PD. Fără PD nu îl ajuta, el nu ajungea președinte. Fiindcă toţi se temeau de o doamnă, care este un adevărat bărbat politic, s-au strâns cu toţii, au făcut o horă în jurul lui Dodon, iar acum el îşi face a şaptea vacanţă. Să nu credeţi că va face altceva. (…) Dacă nu-l va asculta pe cel care trebuie, el va zbura, va avea loc primul impeachment pe acest pământ”, a declarat Șoimaru în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

Motiv pentru demiterea lui Igor Dodon, a spus Vasile Șoimaru, ar putea servi chiar modul în care a fost ales președintele și anume obținerea voturilor.

„Motivul va fi găsit. Motive pot fi găsite şi din exercițiul cum a fost ales, cu numărarea voturilor. Se vor găsi, dacă nu va asculta. Dar asta este puţin probabil, deoarece el va asculta de cei care l-au făcut președinte”, admite fostul deputat.

Acest fapt ar „crește imaginea coordonatorului”, pe motiv că oameni ar reacționa la faptul că „au scăpat de Dodon numai cu ajutorul lui Plahotniuc”, a mai declarat Vasile Șoimaru.

Totodată, acesta a ţinut să critice modul în care a fost modificată Constituția, în contextul în care la acel moment Platforma Demnitate şi Adevăr avea colectate 400 de mii de semnături în acest sens. „Erau 400 de mii de semnături colectate de Platforma Demnitate şi Adevăr. De ce nu s-a făcut modificarea Constituției cu o lună sau două mai târziu? Acum, cine poate spune că el (Dodon – n.r.) a fost ales conform Constituției?”, se întreabă fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Vasile Șoimaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...