Cum va arăta lumea în anul 2050: TOP 15 predicții extraordinare din viitor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi viitorul îi sperie pe unii oamenii din cauza schimbărilor climatice, a creşterii populaţiei mondiale sau a diminuării resurselor naturale, cu siguranţă vor exista multe progrese ale tehnologiei şi ale ştiinţei care vor duce la îmbunătăţirea vieţii pe planeta noastră.

Progresul social şi economic ne îndeamnă să privim cu optimism viitorul omenirii, potrivit Business Insider.

Va prezentăm 15 lucruri extraordinare care vor avea un impact pozitiv asupra vieţii oamenilor din anul 2050.

1. Rata mortalităţii copiilor sub 5 ani va fi foarte scăzută
Dacă în anul 1990 rata mortalităţii copiilor sub 5 ani a fost de 90 de decese la 1.000 de naşteri, în anul 2012 ea a ajuns la 48 la 1.000 de copii. Evoluţia este pozitivă, iar această rată va ajunge la doar 31 de decese la 1.000 de copii sub 5 ani, în anul 2050.

Citeşte şi: (VIDEO) Iată cum ar arăta apartamentul viitorului

2. Vor exista vaccinuri şi tratamente pentru multe boli
Cercetătorii sunt siguri că în termen de 20 de ani se va concepe un vaccin contra virusului HIV, care în prezent omoară 1,5-2 milioane de oameni. Cu siguranţă în 2050 vor exista multe vaccinuri pentru bolile curente şi tratamente îmbunătăţite pentru bolile cele mai grave.

3. Oamenii ar putea trăi veşnic cu creiere computerizate
În următoarele decenii, unii oameni de ştiinţă cred ca vor putea „descărca” conţinutul creierului uman în computere, urmând ca ulterior oamenii să trăiască veşnic într-un corp de robot sau într-o hologramă.

4. Nu vor mai exista ţări sărace
Din anul 2035, nu vor mai exista ţări sărace, aprecia Bill Gates. Până în 2050, dezvoltarea tuturor ţărilor din lume va fi generalizată.

5. Inteligenţa artificială va fi incredibil de avansată
Dezvoltarea inteligenţei artificiale ar putea fi un lucru bun pentru omenire, presupunând că nu va exista un scenariu precum „Terminator”.

Citeşte şi: (FOTO) Imagini uimitoare despre arhitectura viitorului

6. Vom putea produce în totalitate energie regenerabilă, curată
Energia eoliană care în prezent reprezintă doar 2% din cea mondială, ar putea creşte până la 25% în anul 2050. Lumea va investi masiv în energia verde, iar în anul 2050 aproape toată energia va fi una regenerabilă, iar emisiile de gaze de seră se vor reduce cu 80%.

7. Maşinile vor fi mai sigure, mai inteligente şi mai curate
În următorul deceniu, marii producători de automobile vor construi nenumărate maşini fără şofer. Automobilele electrice vor fi produse pe scară largă până în 2050, ajungând la 100 de milioane de bucăţi.

8. Egalitatea între sexe va îmbunătăţi economia globală şi societatea
În 2050, bărbaţii şi femeile vor face o lume mai dezvoltată şi vor avea o cotă egală în domeniul îngrijirii copiilor şi al gospodăriei, potrivit unui studiu al Universităţii Oxford.

Citeşte şi: ”The Cosmos Bed” – Patul viitorului

9. Aproape toţi adulţii vor putea să citească
În prezent, 23,6 din populaţia globală este analfabetă, costând omenirea aproximativ 7% din PIB-ulu mondial. Până în 2050 experţii estimează că rata va scădea la 12% şi costurile se vor reduce la 3,8% din PIB.

10. Vor fi mai puţine războaie la nivel mondial
Din 2009 până în 2050, numărul ţărilor implicate în conflicte armate va scădea cu mai mult de 50%, potrivit International Studies Quartely. În 2050, doar 7% din ţări vor mai fi angajate în războaie.

11. Internetul va împânzi toate colţurile lumii
Până în 2050 peste 8 miliarde de oameni vor fi conectaţi la Internet, adică 97,5% din populaţia lumii de atunci.

În prezent, aproximativ 40% din glob are acces la Internet, 78% dintre utilizatori sunt în ţările dezvoltate, iar 32% în cele în curs de dezvoltare.

Citeşte şi: (VIDEO) Turbina plutitoare; energia eoliană a viitorului

12. Penuria de organe artificiale va fi de domeniul trecutului
În următorii 35 de ani, organele artificiale dezvoltate în laborator vor crea mai multe soluţii permanente pentru transplantul în rândul pacienţilor.

13. Conceperea bebeluşilor în-vitro va deveni mult mai sofisticată
Tehnologia de reproducere, care a fost o adevărată revoluţie pentru omenire, a început în 1978 când s-a născut primul copil prin metoda fertilizării în-vitro. Aceasta se va dezvolta extraordinar în următorii 35 de ani.

14. Geneticienii vor putea crea super oameni
În timp de câteva decenii, un cuplu va avea posibilitatea să-şi aleagă sexul copilului sau şi alte aspecte legate de IQ-ul acestuia.

15. Noile instrumente de traducere universale vor transforma lumea, ca în „Star Trek”
„Traducătorul universal” – un dispozitiv care va permite oamenilor să comunice în diferite limbi în mod instantaneu va deveni realitate, fiind mult mai sofisticat decât în filmul „Star Trek”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...