(foto) „Descoperă Chișinăul” va fi o hartă interactivă a capitalei, cu ajutorul căreia vei putea descoperi peste 100 de obiective turistice

chișinău
Foto: eRepublik

Pe 15 august, va fi lansată harta interactivă a capitalei „Descoperă Chișinăul”. Aceasta presupune o totalitate de obiective turistice, incluse în aplicația iMaps, cu posibilitatea de a fi accesate de oricine și oriunde.

Deseori, atât turiștii străini, cât și localnicii, afirmă că în Chișinău nu sunt locuri ce pot fi vizitate, deși în realitate, după părerea autorilor publicației, problema era în promovarea proastă a lor sau lipsa totală a promovării.

Publicația a fost realizată cu scopul de a cunoaște cât mai multe atracții turistice din orașul Chișinău, inclusiv unele mai puțin populare și de a le prezenta locuitorilor capitalei, dar și turiștilor.

Autorii publicației avut scopul de a aduna o listă de 100 de atracții turistice din Chișinău, iar în decursul a circa 12 luni de realizare a hărții, numărul atracțiilor a depășit semnificativ cifra de 100.

Pentru identificarea atracțiilor turistice, dar și pentru înțelegerea gradului de cunoaștere a lor de către locuitorii Chișinăului, dar și a nivelului lor de atractivitate, compania iData a realizat două studii:

# În noiembrie 2016, au fost intervievați 30 de experți independenți, ceea ce a permis identificarea suplimentară a unor noi atracții turistice, validarea listei elaborate până la acel moment, dar și stabilirea unui anumit rating între toate atracțiile, după două criterii: nivelul de cunoaștere și importanța atracțiilor.

# În aprilie 2017, iData a organizat un QuickPoll (sondaj realizat într-un termen foarte restrâns, cu o eroare acceptabilă), scopul căruia a fost de a afla de la populația orașului: care sunt atracțiile turistice, după categorii, pe care le-ar recomanda turiștilor și care sunt locurile unde chișinăuienii preferă să-și petreacă timpul liber.

Iată câteva dintre atracțiile incluse deja în sistemul iMaps:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente