11:26:52 25.04.2024
Stiri

CALM îi răspunde lui Ilan Șor: „Primari cu probleme în justiție, folosiţi în modul cel mai descalificant în calitate de UNELTE”

Social 14.08.2017 18:30 Vizualizări2677 Autor: Ziarul National
CALM îi răspunde lui Ilan Șor: „Primari cu probleme în justiție, folosiţi în modul cel mai descalificant în calitate de UNELTE”


Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a luat act de decizia consiliului orășenesc Orhei de a înceta calitatea de membru al organizației și răspunde punctual la toate acuzațiile aduse de primarul de Orhei, Ilan Șor.

Potrivit directorului executiv al CALM, Viorel Furdui, decizia consiliului orășenesc Orhei și declarațiile lui Șor ar face parte dintr-un plan de a „discredita și neutraliza CALM”. „Deja e vorba de folosirea unor metode și mai murdare și descalificante – prin impunerea unor primari cu probleme în justiție și de imagine în societate de a lansa declarații defăimătoare față de CALM și conducerea sa, precum și de a ieși din CALM, provocând astfel destrămarea sa și probabil crearea unor organizații alternative docile”, spune Furdui.

CALM consideră că cei de la Orhei au luat o decizie pripită: „Analizând motivele invocate în declarația dlui primar, este evident că consilieri au fost pur și simplu dezinformați și manipulați pentru că practic toate aşa-numitele argumente prezentate nu corespund adevărului și sunt false. Suntem siguri că va veni timpul și această decizie va fi revizuită, iar mun. Orhei se va reîntoarce în rândul altor municipii și orașe, membri ai CALM”.

Furdui mai spune că este cu totul deplasată, contrară logicii și realității afirmația că organizația se transformă în partid politic și este folosit pentru a aduna capital politic de către conducerea sa. „În primul rând, neafilierea politică, caracterul obiectiv și strict profesional al activității sale, reprezintă elemente fundamentale care asigură credibilitatea și unitatea membrilor CALM. Orice încercare de a se amesteca și implica în activitatea CALM din partea oricărei forțe politice, ar însemna sfârșitul CALM și dispersarea membrilor săi”, a adăugat directorul executiv al CALM.

Declarația integrală o puteți găsi AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md