Usatîi, după „ameninţările” preşedintelui la adresa „guvernării”: „Dodon nu e gladiator, iar moldovenii nu sunt robi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În pofida imaginii sale de „slugă credincioasă” majorităţii parlamentare, în ultima vreme preşedintele Igor Dodon îşi „umflă fălcile”, dând de înţeles că „robii s-ar putea răscula sub conducerea tovarăşului Spartacus”. „Problema însă e că Dodon nu e gladiator, iar moldovenii nu sunt robi. De-ar fi fost robi, probabil l-ar mai fi crezut încă”, a scris politicianul Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook, după vizita şefului statului la poligonul de la Bulboaca, după care a declarat că va depune toate eforturile pentru a răsturna guvernarea, dacă majoritatea parlamentară va încerca să atragă Moldova într-un conflict militar regional.

„Vreau să amintesc că nu spune asta pentru prima dată. Înainte de alegeri Dodon, la fel în formă verbală, „a îndreptat toate eforturile” pentru răsturnarea „eurounioniştilor”. În loc de aceasta, imediat după alegeri s-a aşezat cu ei la masa de tratative, anunțând despre necesitatea „consolidării consensului””, a menţionat preşedintele „Partidului Nostru” în postarea sa.

Vedeţi şi: Dodon amenință să elimine „această guvernare”, dacă se va implica într-un conflict militar cu Tiraspolul

Potrivit lui Usatîi, Dodon „s-a consolidat” până acolo încât a propus introducerea sistemului mixt pe care, deja de câţiva ani, îl promova Plahotniuc.

„Iar cu doar câteva zile în urmă, acest luptător a semnat legea care permite cetăţenilor străini să slujească în Armata Naţională. Exact în cadrul acelui conflict regional în care guvernarea, potrivit lui Dodon, abia intenţionează să implice Moldova. În realitate deja o atrage, iar preşedintele, din câte vedem, contribuie la asta. El doar, la fel, este puterea”, a mai scris Renato Usatîi, întrebându-se retoric „pe cine aşadar intenţiona să răstoarne Dodon?”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...