Teatrul Eugene Ionesco deschide noua stagiune. Vezi cu ce spectacole te așteaptă luna septembrie

Începând cu 9 septembrie, Teatrul Național Eugene Ionesco redeschide ușile publicului larg cu a XXVII-a stagiune. Actorii au pregătit premiere și multe spectacole legendare pentru spectatori.

# 9 – 10 septembrie, 23 septembrie: Woyzeck (Premieră)

Istoria unei crime, a unui soldat și o unei societăți a cărei ecouri le putem auzi și astăzi! ,,Woyzeck” în regia lui Florin Vidamski (Germania), Scenografia – Cristina Milea (România), Coregrafia – Philip Brehse (S.U.A), Muzica – Șerban Ursachi (România).

woyzeck
www.facebook.com/TeatrulNationalEugeneIonesco Repetiții

# 15 septembrie: O istorie foarte simplă

Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiica a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

o istorie foarte simpla
Ziarul de Gardă

# 24 septembrie: Falstaff

Falstaff este unul dintre cele mai populare personaje născute din pana maiastră a lui Shakespeare. Falstaff este un bătrân mucalit, prietenul lui Henry, cel care va deveni celebrul rege Henrik al V-lea. Falstaff este bufonul pentru care viața este o veșnică sărbătoare, cu petreceri în fapt de noapte, cu mici găinării și cu polemici savante cu printul Henry.

falstaff
facebook.com/pg/TeatrulNationalEugeneIonesco

# 29 septembrie: Ultima noapte la Madrid

Monospectacolul ,,Ultima noapte la Madrid” cu Ala Menşicov, de Brian McAvera în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul a 90 de minute spectatorii vor putea urmări viaţa interioară a ultimii soţii a lui Pablo Picasso, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie.

ultima noapte la madrid
facebook.com/pg/TeatrulNationalEugeneIonesco

# 30 septembrie: Iubirea la proști

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

iubirea la proști

# 1 octombrie: Chirița în provincie (Tombolă)

 Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 23 de ani.

chirița
facebook.com/pg/TeatrulNationalEugeneIonesco

Pentru a urmări actualitățile spectacolelor, accesează pagina de facebook TEI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente