(video) A fost lansată campania de crowd-funding pentru filmul animat „InExile”. Contribuie la promovarea producției la festivaluri internaționale

fbazc51kifmknnxd4xkv

Regizorul filmului animat de scurtmetraj “In Exile”, Alexandru Kurilov, a lansat o campanie de crowd-funding pentru a promova filmul în cadru a mai multe festivaluri internaționale.

“In Exile“ este un film animat de scurt metraj producția căruia a fost terminată în anul 2016. Filmul atinge o temă socială și vorbește despre copiii lăsați în urmă de către muncitorii migranți plecați peste hotare. Regizorul filmului, Alexandru Kurilov, a menționat că: ”Este primul film de acest gen realizat la noi în țară, care utilizează mediul animației ca să relateze o poveste la o temă atât de sobră și dureroasă pentru regiunea noastră.”

Proiectul a fost realizat de o echipă mică compusă din 3 oameni, din cadrul studio-ul de producție “Kurilov Group Creative Studio”, care activează pe piața din țara dar și cea internațională de 10 ani. De la scrierea scenariului până la produsul final s-au scurs 6 ani, timp în care echipa a făcut numeroase încercări să găsească susținere financiară pentru proiect, atât în sectorul public cât și în acel privat, însă fără succes.

În anul 2013 a fost lansată o campanie de crowd-funding pentru producția filmului. Până acum, a fost cea mai de succes campanie din țară și a reușit să adune peste 7000 dolari SUA, bani care au permis echipei să înceapă munca asupra filmului. În 2014 și 2015 respectiv, după multe căutări, proiectul a fost susținut de către parteneri Străini – Biroul de Cooperare a Elveției și Ambasada Olandei la București.

Însă comunitatea online care a susținut proiectul financiar sau prin promovarea ideii acestuia, sunt oamenii cărora echipa le datorează existența proiectului.

Pe parcursul ultimului an “In Exile” a rulat la peste 40 de festivaluri internaționale, în 18 țări, pe 4 continente. Lucru care este remarcabil pentru un proiect independent dintr-o țară ca Republica Moldova. Echipa “Kurilov Group Creative Studio” contează pe ajutorul comunității locale și internaționale și face apel către toți cei care vor să susțină filmul printr-o contribuție financiară, sau distribuirea informației despre campanie.

Dacă vrei să contribui financiar pentru ca filmul să fie promovat la cât mai multe festivaluri internaționale, accesează campania aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente