Stagiere pentru tinerii interesaţi de politici publice. Iată ce condiţii trebuie să îndeplineşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tinerii interesaţi de domeniul politicilor publice, afacerilor europene, descentralizare, alte tipuri de politici sociale și economice pot aplica la concursul de selectare a participanţilor la un curs de stagiere organizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS), care va avea loc în perioada dintre 1 octombrie şi 25 decembrie curent. Stagierea anului 2017 cuprinde un program de formare teoretică și practică cu caracter inovator.

Cei interesați pot aplica la concurs dacă întrunesc anumite criterii:

  • Studenții în ultimii ani de facultate sau masteranzi, preferabil din cadrul facultăţilor de relații internaționale, drept, științe politice și de administrare publică, economie și administrarea afacerilor, jurnalism și științe ale comunicării din universităţile mun. Chişinău;
  • Manifestă dorinţă de a învăța și practica analiza și evaluarea de politici publice, scrierea și prezentarea de studii de evaluare, alături de experții Institututului.
  • Pot participa part-time, cu statut de stagier-intern în cadrul activităților la sediul IDIS, organizarea de conferințe, ateliere de lucru, cercetări sociale și alte activități de cercetare și promovare.
  • Aplicanții interesați să participe la acest concurs trebuie să vorbească curent limbile română, rusă și engleză la un nivel minim B2.

Doritorii de a participa la programul de stagiere al IDIS Viitorul sunt invitați să transmită: un CV actualizat (format UE) și o scrisoare de intenție, susțintă de cel puțin două recomandări din partea unor persoane de referință (profesori universitari, personalități din spațiul academic de cercetare), expediindu-le în format electronic la adresa de e-mail: [email protected], cu indicarea subiectului mesajului „Program de stagiere IDIS (2017)”.

Aplicațiile vor fi recepționate de IDIS între 1 și 10 septembrie. Fiecare aplicație individuală va fi evaluată pe baza criteriilor de merit, iar persoanele preselectate vor fi invitate pentru un interviu pre-stagiere în perioada 10-15 septembrie. Vor fi acceptate 5 persoane (tineri și tinere) care întrunesc criteriile menționate mai sus.

IDIS „Viitorul” reprezintă un institut independent de cercetare cu statut înregistrat de beneficiu public, care cooperează cu mai multe universități și think tankuri din R.Moldova și din străinătate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...