04:19:08 19.04.2024
Stiri

Partenerii președintelui Dodon din Iran EZITĂ să vină cu investiții în R. Moldova. Au alocat, în schimb, MILIOANE de euro pentru dezvoltarea programului balistic

Știri 14.08.2017 13:00 Vizualizări1839 Autor: Ziarul National
Partenerii președintelui Dodon din Iran EZITĂ să vină cu investiții în R. Moldova. Au alocat, în schimb, MILIOANE de euro pentru dezvoltarea programului balistic facebook
Igor Dodon și Ali Larijani


Parlamentul iranian a votat duminică alocarea a 440 milioane euro pentru dezvoltarea programului balistic al Iranului şi consolidarea activităţilor regionale ale Gărzii revoluţionare, armata de elită a regimului, ca răspuns în faţa „aventurismului” SUA, informează Le Figaro.

„Americanii ar trebui să ştie că aceasta este doar prima noastră acţiune de acest fel”, a avertizat preşedintele Parlamentului, Ali Larijani, scrie MEDIAFAX.

Această decizie are loc în urma sancţiunilor din partea SUA, anunţate în iulie împotriva programului balistic al Iranului.

Gărzile revoluţionare luptă în Siria împotriva grupărilor militante care se opun preşedintelui Bashar al-Assad.

Amintim că acum o săptămână președintele Igor Dodon a avut o întrevedere, la Teheran, cu președintele parlamentului Iranian, Ali Larijani.

„Am discutat despre colaborarea, pe dimensiunea parlamentară, dintre R. Moldova și Iran, care se manifestă prin schimbul regulat de mesaje și schimbul de informații. În acest an celebram a 25-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. Cadrul juridic actual include 14 acorduri bilaterale încheiate și 3 în proces de negociere. Am stabilit oportunitatea intensificării și extinderii relațiilor de cooperare, inclusiv în cadrul grupului de prietenie, care urmează să fie constituit oficial de membrii parlamentului RM. Am subliniat că mizăm în continuare pe colaborarea şi menţinerea bunelor relaţii de prietenie între ţările noastre”, a scris Dodon pe facebook după întrevederea cu Larijani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md