(FOTO) După iranieni, Dodon aruncă vina pe MAEIE pentru profanarea stemei și drapelului Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a explicat de ce apare în imagini pe rețele de socializare, pe fundalul unui drapel moldovenesc pe care lipsesc sceptrul de pe stemă și crucea din ciocul vulturului. Asta după ce șeful statului a fost învinuit de profanarea simbolului de stat în urma vizitei recente în Republica Islamică Iran, unde a participat la ceremonia de învestire a președintelui Hassan Rouhani.

Dacă inițiat a dat vina pe oficialii iranieni, acum lansează acuzații la adresa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

„Avem relaţii bilaterale cu Iranul de 25 de ani. Cineva a făcut intentat acest lucru. Să-l pună la bătaie pe președintele Republicii Moldova. Pe cine să tragem la răspundere, poate pe ambasador, care timp de 25 de ani nu a rezolvat asta”, a spus Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Citeşte şi: (FOTO) Dodon aruncă vina pe iranieni pentru profanarea stemei și drapelului Republicii Moldova

Anterior, acesta declara că „la toate întrevederile drapelul Republicii Moldova a fost cel oficial, cu exceptia drapelului care se afla printre altele 160 din incinta Parlamentului în timpul inaugurării”, atenționând că „a atenționat conducerea Iranului și au promis că vor schimba”.

Amintim că, Dodon a apărut pe fundalul unui drapel moldovenesc, într-o imagine postată pe pagina sa de Facebook, dar și video în care se vede detaliat lipsa simbolurilor de stat, fapt pentru care acesta ar risca trei ani de pușcărie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...