(infografic) Neymar, cât 3% din PIB-ul Moldovei. Ce ar putea face țara noastră cu banii plătiți pentru fotbalist

grafic7

La începutul lunii august, PSG a făcut cea mai senzațională și scumpă mutare din istoria fotbalului modern, cumpărându-l pe Neymar Jr de la Barcelona, contra sumei de 222 de milioane de euro (echivalentul sumei de 4,6 miliarde de lei). În imaginile de mai jos puteți vedea, în comparație, cât semnifică această sumă în condițiile economice actuale ale Republicii Moldova.

Neymar valorează 3,4% din Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova (134 miliarde de lei).

grafic3

Prin urmare, transferul lui Neymar poate acoperi 14% din bugetul Republicii Moldova care constituie, în 2017, 32,8 miliarde de lei.

grafic1

Totodată, 4,6 miliarde de lei, plătiți pentru Neymar, pot suplini pe deplin deficitul bugetar al țării noastre, care constituie 4,1 miliarde de lei.

grafic4

Banii plătiți pentru Neymar pot menține șapte bugete ale primăriilor raionale, dintre care, șase primării  au cele mai mari venituri per țară.

# Raioanele din stânga Nistrului nu au fost luate în considerare, deoarece, stabilirea bugetelor locale se calculează în ruble transnistrene.

grafic8

grafic6

În Republica Moldova sunt cca 690,000 de pensionari, fiecăruia dintre ei i-ar fi revenit câte 6,700 de lei sub formă  de îndemnizație unică.

grafic5

Suma lui Neymar este de 16 de ori mai mare decât cea a întregii echipe de fotbal a Moldovei.

grafic2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente