03:35:33 20.04.2024
Stiri

Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

Știri 14.08.2017 11:00 Vizualizări1449 Autor: Ziarul National
Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României Nine O`Clock


Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că „până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul”.

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună”, a spus Iohannis duminică, la Criț.

Președintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criț, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

Menționăm că, anterior, premierul României, Mihai Tudose, a declarat la Chișinău că a discutat cu omologul său din R. Moldova câteva activități dedicate Centenarului Unirii, care va fi sărbătorit în anul 2018, în care să fie implicate și autoritățile din stânga Prutului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md