A avut loc lansarea oficială Erasmus+ Info Centru în Moldova. Află cum poți beneficia de suportul acestuia

Foto: AEGEE-Europe

De Ziua Internțională a Tineretului, programul european Erasmus+ a deschis oficial primul infocentru din Republica Moldova. Obiectivul principal al rețelei este informarea tinerilor și organizaţiilor de tineret despre oportunităţile programului Erasmus+ și susținerea lor în implementarea proiectelor Erasmus+: Youth in Action.

Erasmus+ Youth Info Centru este o rețea care activează în 7 țări europene și din zona Caucazului. Aici, tinerii pot afla toate detaliile despre oportunitățile Erasmus+ și pot primi ghidare în procesul de înscriere.

Pentru a facilita accesul spre noile oportunități Erasmus+, Centrul de resurse SALTO EECA, organizaţia care gestionează componenta de tineret a programului Erasmus plus în regiunea Europei de Est şi Caucazului, a creat reţeaua de Erasmus+ Youth Info Centre. În prezent, de aceasta beneficiază tinerii din 7 ţări ale Europei de Est şi regiunea Caucazului, printre care se numără și Republica Moldova.

Scopurile proiectului sunt: 

# Consolidarea colaborării dintre organizaţiile din Republica Moldova, ce activează în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action şi implicarea noilor organizaţii.

# Consolidarea capacităţilor organizaţiilor de tineret.

# Promovarea cooperării dintre organizaţiile de tineret din UE cu cele din Republica Moldova, oferind sprijin în vederea stabilirii de contacte, consolidării parteneriatelor şi îmbunătăţirii cunoştinţelor despre trăsăturile specifice ale lucrului de tineret din Republica Moldova.

# Implicarea factorilor de decizie în politici de tineret în activitatea internaţională de cooperare.

# Informarea tinerilor despre oportunităţile programului Erasmus+: Youth in Action, inclusiv a celor cu oportunităţi reduse.

# Creşterea gradului de vizibilitate şi de sensibilizare cu privire la programul Erasmus+: Youth in Action ca o oportunitate nouă de colaborare internaţională în domeniul tineretului şi dezvoltarea capacităţilor organizaţiilor de tineret din Republica Moldova.

# Sprijinirea calităţii proiectelor internaţionale în domeniul tineret implementate în Republica Moldova în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action.

De proiect pot beneficia organizațiile de tineret, actorii cheie implicați în promovarea ideilor și politicii tinerilor și, bineînțeles, tinerii înșiși.

Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova îşi are sediul în incinta Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, aflat pe str. 31 August 1989, nr.26, of.4. Aici poți găsi ajutor și suport pentru implicarea sau informarea despre proiectele Erasmus+. Totodată, tinerii pot urmări evenimentele şi oportunităţile oferite de Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova prin accesarea paginii oficiale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente