Actualitate

Se caută 132 milioane euro pentru interconexiunea R. Moldova la gazul românesc

În acelaşi timp în raportul privnd rezultatele pe primul semestru 2017, Transgaz menţionează iarăşi că „intenționează să implementeze, în următorii ani, un plan ambițios de dezvoltare al infrastructurii de transport gaze naturale de circa 1,6 miliarde euro, care să contribuie la dezvoltarea unui coridor energetic regional".

Se caută 132 de milioane de euro

Circa 132 de milioane de euro ar necesita doar lucrările de construcţie a infrastructurii necesare îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei de Nord-Est a Românei, precum și a asigurării capacității de transport spre Republica Moldova.

Altfel spus lucrări ce vor permite majorarea volumelor de gaze ce pot fi pompate din România în Moldova. Suma de 132 de milioane este doar pentru lucrările din România, iar în plus partea moldovenească trebuie să găsească peste 100 de milioane euro pentru construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău.

Pentru aceasta întreprinderea planifică obținerea de finanțări în cadrul programelor puse la dispoziție din fonduri europene de dezvoltare regională.

Potrivit Tranzgaz devoltarea infrastructurii este necesară şi „având în vedere potențialul estimat al rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră", dar şi pentru a asigura „transportul volumelor preluate din producția off-shore, necesare consumului intern și, în cazul unor volume excedentare, pentru asigurarea exportului acestora pe piețele Uniunii Europene şi către Republica Moldova".

Transgaz a evaluat Vestmoldtransgaz

Printre activităţile desfăşurate în contextul asigurării capacității de transport de gaze Transgaz anunţă că „a evaluat/auditat, inclusiv cu participarea unor experți din DAFERI, compania Vestmoldtransgaz şi a întocmit un Raport cu privire la situația tehnică, economică şi financiară a acestei companii".

mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *