Militari şi civili, reţinuţi în Venezuela după atacul din 6 august asupra unei baze militare din nordul ţării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile venezuelene au anunțat duminică arestarea a 18 persoane, militari și civili, pentru atacul comis pe 6 august asupra unei baze militare din nordul țării, transmite AFP.

Un număr de 23 de alți suspecți — printre care șefi de companii și o jurnalistă cu reședința la Miami — sunt căutați în continuare de autorități, care au transmis către Interpol nouă mandate internaționale de arestare, a indicat directorul serviciilor de informații, generalul Gustavo Gonzalez Lopez.

„Aceste fapte au legătură cu acțiunea permanentă și criminală a grupărilor de opoziție ce vizează răsturnarea guvernului” președintelui socialist Nicolas Maduro, a afirmat generalul, cu referire la vasta mișcare de protest soldată cu 125 de morți în ultimele patru luni.

Atacul a fost comis de „șase militari dezertori și alții excluși din armată”, cu „complicitatea liderilor politici locali și naționali ai opoziției, a unor membri ai organizațiilor patronale, șefi de companii și reprezentanți ai Bisericii” catolice, a asigurat el, evocând un „act terorist”.

Ministrul Apărării anunțase vineri arestarea a doi conducători ai atacului, fostul căpitan Juan Caguaripano Scott și locotenentul Jefferson Garcia.

Fortul Paramacay a fost atacat duminică, 6 august, în zori, de circa 20 de bărbați. Doi dintre ei au fost împușcați mortal în cursul luptelor ce au durat trei ore, iar opt au fost capturați, dintre care unul era rănit. Fugarii au capturat arme.

Conform generalului Gonzalez Lopez, autoritățile au recuperat 21 de puști de asalt, trei lansatoare de grenade, pistoale, uniforme militare și muniție. Ele au înghețat de asemenea conturile bancare „ce au servit ca sprijin pentru structurile teroriste”.

Guvernul de la Caracas, confruntat cu o vastă mișcare de protest pe fondul prăbușirii economice a țării, acuză opoziția că vrea să incite la o lovitură de stat cu susținerea Statelor Unite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...