09:14:10 25.04.2024
Stiri

Cum poţi deveni o persoană de SUCCES? Un principiu de viaţă extrem de simplu este folosit de cele mai realizate persoane din lume

Știri 14.08.2017 08:30 Vizualizări2486 Autor: Ziarul National
Cum poţi deveni o persoană de SUCCES? Un principiu de viaţă extrem de simplu este folosit de cele mai realizate persoane din lume


Există un tipar când vine vorba de oamenii de succes din lume: aceştia urmează un principiu numit „regula celor 5 ore”. Acesta este extrem de simplu: dedică 5 ore pe săptămână, câte o oră în fiecare zi lucrătoare, pentru studiat, citit şi orice activitate care implică un efort intelectual (chiar şi gânditul).

Motivul pentru care această regulă este atât de eficientă la oamenii realizaţi are legătură cu două lucruri. În primul rând, muncitul din greu şi mai mult nu este acelaşi lucru cu muncitul inteligent, nici măcar pe aproape. Să munceşti cu cap include şi să dedici timp învăţând ceva decât făcând. Astfel, te vei concentra pe progresul general pe termen lung, nu doar progresul „persoanei de carieră”. De aceea, cineva ca Bill Gates citeşte 50 de cărţi pe an care nu au legătură cu munca lui, scrie Curiosity, citat de descopera.ro.

În al doilea rând, nu există substitut pentru expertiză. Antreprenorul Marc Andressen îl dă pe Mark Zuckerberg ca exemplu când zice că „este enciclopedic în cunoaşterea sa despre cum să conducă o companie şi este greu să intuieşti toate aspectele la doar 20 de ani”, de aceea experienţa adunată de-a lungul timpului este esenţială. Iar acest lucru necesită, desigur, timp, şi o imagine de ansamblu a aspectelor care ţin de o activitate atât de complexă precum conducerea unei companii.

Există câteva activităţi des utilizate care pot oferi idei despre cum să îţi petreci cele cinci ore. Prima este lectura. Deja l-am oferit exemplu pe Bill Gates, dar mai sunt şi alţii precum Phil Knight, fondatorul Nike sau CEO-ul Cleveland Cavaliers, miliardarul Dan Gilbert, care fac parte din clubul select al cititorilor „profesionişti”.

O altă metodă este gânditul/reflectatul. Unii pot considera că este o oră pierdută în care nu faci nimic, dar s-a constatat că dedicarea timpului pentru a reflecta îmbunătăţeşte performanţele. Pe acest principiu a mers şi CEO-ul companiei AOL, Tim Armstrong, care a stabiit o regulă ca echipa sa să dedice patru ore pe săptămână pentru reflectat.

Experimentarea este, de asemenea, apanajul oamenilor de succes. În ceea ce priveşte lucrurile practice, nu poţi cunoaşte un lucru dacă nu încerci - valabil îndeosebi pentru inventatori şi pentru personalităţi precum Thomas Edison şi Benjamin Franklin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md