(VIDEO) Rușii vor să construiască prima biserică ortodoxă subacvatică din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rușii au început încă de acum doi ani construcția primei biserici subacvatice din lume, Cape Fiolent, la aproximativ 200 de metri de peninsula Crimea. La o adâncime de aproximativ 20 de metri sub nivelul mării, a fost deja plasată o cruce asemănătoare unei ancore, care marchează începutul lucrărilor. De asemenea lângă cruce au fost instalate mai multe mese din beton și suporturi pentru lumânări.

Viitoarea construcție va fi folosită atât ca lăcaș de cult cât și ca muzeu al istoriei Crimeii. Biserica va găzdui chiar și expoziții de muniție și nave militare, datând de la două dintre cele mai mari operații militare de apărare a Crimeii din anii 1850 și 1940.

Cofinanțarea proiectului este asigurată de Biserica Ortodoxă Rusă sub supravegherea Patriarhiei Moscovei. „Biserica subacvatică va arăta ca orice altă biserică ortodoxă. Vor exista icoane în interior ca într-o biserică adevărată. Cel mai probabil vor fi basoreliefuri ale icoanelor din oțel inoxidabil sau din piatră. Arhitecții lucrează la proiectarea și detaliile structurii”, a declarat Arhimandritul Tikhon.

Liderii bisericii ortodoxe din Crimeea speră ca lăcașul de cult subacvatic să atragă turiștii pe peninsulă, ocolită de vizitatori din cauza războiului din zonă. Guvernul rus a încercat să promoveze turismul din Crimeea, după anexarea sa, însă până în prezent fără prea mulți sorți de izbândă.

Nu a fost stabilită o dată oficială pentru terminarea lucrărilor, deoarece momentul „va depinde de mulți factori”, a declarat purtătorul de cuvânt al patriarhiei ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...