Ziua internațională a stângacilor: Iată 15 lucruri curioase pe care nu le știai despre aceste persoane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ziua internațională a stângacilor se celebrează anual la 13 august. Această zi este marcată cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi. În anul 1990 s-a constituit Clubul Stângacilor cu scopul de a menține o legătură între stângacii din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile și cerințele acestora.

Până în prezent nu s-a descoperit o explicație științifică pentru folosirea prioritară a mâinii stângi în locul celei drepte, unele teorii susținând că este o problemă genetică, altele că ar fi determinată de factori externi și nu de genele moștenite de la părinți.

Experții au descoperit că activitățile creierului sunt diferite între oamenii stângaci și cei dreptaci. Din moment ce stângacii încearcă toată viața să se adapteze unei lumi pline de dreptaci, ei au tendința de a deveni persoane independente.

Iată cele mai interesante lucruri pe care nu le știai despre stângaci:

1. În cele mai multe dintre cazuri, oamenii care scriu cu mâna stângă folosesc mai mult partea dreaptă a creierului.

2. 10% din populația lumii este stângace.

3. Stângacii sunt foarte buni sportivi.

4. Se pot adapta și pot vedea mai bine sub apă decât dreptacii.

5. Mai mult de 40% din tenismenii de top ai lumii sunt stângaci.

6. De obicei ajung la pubertate mai târziu, chiar și cu 5 luni mai târziu decât dreptacii.

7. Potrivit statisticilor, absolvenții de facultate care sunt stângaci devin cu 26% mai bogați decât colegii lor dreptaci.

8. În cazul stângacilor, posibilitatea de a deveni alcoolici este cu 3% mai crescută.

9. Stângacii asimilează emoțiile diferit de dreptaci și se enervează mult mai repede.

10. Studiile arată că stângacii sunt mai talentați la matematică, arhitectură și științe exacte, în timp ce dreptacii au abilități de comunicare mai dezvoltate.

11. 13 august este ziua mondială a stângacilor.

12. În trecut, se spunea că a fi stângaci este un lucru rău și deseori era asociat cu rebeliunea, homosexualitatea, criminalitatea sau obiceiurile „murdare”.

13. Riscul de a avea insomnii este mai ridicat la stângaci.

14. Unii dintre cei mai căutați criminali din istorie au fost stângaci: Jack Spintecătorul, Boston Strangler și Osama Bin Laden.

15. În cazul în care mâna pe care o folosesc în mod obișnuit este rănită, stângacii învață să folosească cealaltă mână mai repede decât ar face-o dreptacii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...