(video) La sud, unde e mai dulce soarele! Orașul Cahul a fost desemnat Capitala tineretului în 2018

23250855

De Ziua internațională a tineretului, sărbătorită la Varnița printr-un concert deosebit, a fost anunțată Capitala tineretului în 2018. Prin urmare, titlul va merge la Cahul în anul ce urmează. 

Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei internaționale a tineretului. Tematica anului 2017 a fost Youth Building Peace – „Tinerii construind pacea”, punându-se accentul pe contribuțiile tinerilor la prevenirea conflictelor, precum incluziunea socială și pacea durabilă. Pe agenda evenimentului s-a regăsit muzica live de la cele mai în vogă trupe din Moldova: Moldovan National Youth Orchestra, AmberTraps, Kapushon, FlashBlood, Via Dacă, Sillage, The Glimpse și Hi Mum.

La sfârșitul evenimentului a fost anunțată localitatea desemnată Capitala tineretului în 2018. Aceasta este orașul Cahul.

Programul „Capitala tineretului” constă în concentrarea activităților de tineret, pe parcursul unui an de zile, în localitatea câștigătoare a concursului de selecție. Programul are ca misiune asigurarea creării oportunităţilor de participare şi dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Printre criteriile de selecție s-au numărat suportul financiar, confirmat din partea APL, pentru a desfăşura activităţi în cadrul Capitalei tineretului, capacitatea de implementare a acestora, parteneriatele locale, confirmate prin scrisori de suport din partea ONG-urilor de tineret locale, naţionale, în care să fie constatat faptul ca acestea susţin APL în procesul de desfăşurare al activităţilor în cadrul Capitalei tineretului, impactul şi asigurarea continuităţii şi durabilităţii activităţilor din sectorul de tineret după încheierea proiectului Capitala tineretului.

Ultimele trei ediții au fost câștigate de or. Sîngerei – anul 2015, or. Ialoveni – anul 2016, s. Varnița – anul 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente