Fără preoți la careul de 1 septembrie? Răspunsul Ministerului Educației la solicitarea unui grup de activişti

copii scoala 1 septembrie
Foto: În jur de 35 mii de copii vor merge în clasa I PC: Flux.md

Administrațiile școlilor vor decide daca vor primi preoții la careul de 1 septembrie. Este răspunsul ministrului Educatiei la solicitarea unui grup de activiști de a interzice slujbele religioase. Potrivit Monicai Babuc, ministerul Educatiei nu poate opri preoții să vină la început de an școlar.

„Părinții, administrația școlii și comunitățile locale să decidă. Ministerul Educației privește demersul grupului de activiști cu respect, pentru că este opinia unei părți a cetățenilor din Republica Moldova, totodată se conduce de prevederile constituționale care despart biserica de stat și declară învățământul laic”, a declarat Monica Babuc, ministra Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit sursei, religia se predă în 365 de școli ca disciplină opțională, iar peste 20 de mii de elevi beneficiază de acest cursuri care sunt susținute la solicitarea părinților, notează PROTV.

Scrisoarea unui părinte către administrația liceelor: Încetați să organizați careuri de început și sfârșit de an școlar

Amintim că, până în 2014, atât ceremonia de început, cât și cea de sfârșit de an școlar erau obligatorii. Din 2015, petrecerea acestora rămâne la discreția instituțiilor de învățământ. Liceul Teoretic „Spiru Haret” este prima instituție care a decis să renunțe la careu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente