05:04:24 18.04.2024
Stiri

Primul bărbat educator de la o grădiniță din Chișinău!

Social 12.08.2017 11:00 Vizualizări4995 Autor: Ziarul National
Primul bărbat educator de la o grădiniță din Chișinău! Odoraș


Dacă în Europa este ceva obișnuit ca în grădinițe să întâlnești educatori bărbaţi, la noi în țară este o raritate, dar nu e ceva inexistent. Victor Andrieș este un tânăr de 23 de ani, care iubește la nebunie copiii, motiv pentru care a ajuns să fie educator la o grădiniță privată din capitală, spărgând toate stereotipurile.

Deși încă nu are copii și nici măcar nu este căsătorit, Victor se descurcă de minune în procesul de educare a copiilor. Recent, a absolvit Universitatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Profesor de Educație Fizică și Psihopedagogie. După finalizarea studiilor a primit propunerea de a se angaja în calitate de educator de schimb și instructor de sport la grădinița privată „Erudio”. Înainte de angajare, Victor a mai colaborat de nenumărate rânduri cu această grădiniță.

„Am lucrat la o tabără de copii, acolo unde am și cunoscut-o pe directoarea acestei grădinițe. Ulterior, am primit propunerea din partea ei ca să înlocuiesc un educator în timp ce acesta se afla în concediu. Am mers cu ideea de a-mi face activitatea mea sportivă, jocuri, gimnastică, înot etc. Așa s-a făcut că planurile s-au schimbat și am ajuns să activez în calitate de educator, temporar”, afirmă Victor Andrieș pentru Odoraș.

Și în această vară Victor înlocuiește timp de o lună educatorul de la grupa mare, iar din toamna acestui an se va afla în fiecare zi alături de copilași, doar că în calitate de instructor sportiv, așa cum și visase de la bun început. Cu toate acestea, tânărul spune că experiența pe care o trăiește acum nu poate fi descrisă prin cuvinte, iar generația de copii care vine îl poate lăsa uneori fără replică.

„Este ceva ieșit din comun, o experiență frumoasă. Deși nu am visat sa fiu educator, ci instructor de sport și să lucrez cu un număr mare de copii și adulți, nu regret nici pentru o clipă că am ajuns aici. Se întâmplă uneori să vină copiii dimineață și să îmi spună anumite lucruri pe care eu nu le știam. Au avansat tehnologiile, au avansat și copiii. Cei din prezent, pe la vârsta de 5-6 anișor știu a citi în rând cu mine”, a mai adăugat tânărul.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md