Slusari: Plahotniuc vrea să transforme Moldova „într-un paradis al criminalilor”. „Va vinde cetățenia unor Ostapi Benderi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prin modificările la legea cetățeniei, care prevăd că pot deveni cetățeni moldoveni toți străinii care „investesc” în Republica Moldova 250 de mii de dolari, oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să transforme Moldova „într-un paradis al criminalilor”, susține vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari.

El susține că un investitor sincer interesat să investească bani într-un stat precum Republica Moldova nu-l interesează cetățenia, ci „un climat investiţional favorabil şi nivelul corupţiei în instituţiile de stat, dar şi o justiţie funcţională”.

„Direcţiile prioritare în care Ministerul Justiţiei al lui Plahotniuc propune să fie investiţi banii viitorilor cetăţeni, la fel, arată cât de avizi de putere sunt. Nu trebuie de investit banii în producere, unde se pot crea locuri de muncă. Lasă poporul să continue să plece din ţară. Mafioţii vremelnici au nevoie de banii pe care cetăţenii ulterior îi vor da cămătarilor internaţionali pentru acoperirea găurilor din buget”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele Platformei DA semnalează faptul că „Plahotniuc încearcă prin orice metodă să-şi ascundă sub drapelul european visul de a transforma Moldova într-o gaură neagră şi într-un paradis al criminalilor din toată lumea”.

„O ţară unde va fi puţină populaţie, dar multe off-shore-uri, spălătorii de bani, bordeluri, cazinouri şi mizerie adunată din toată lumea. Un milion de cetăţeni deja au plecat din ţară. Alţii continuă să plece. Jumătate de milion dintre pensionari nu au pensii nici măcar pentru minimum de existenţă. Speranţa statului este că ei nu o vor duce mult. A fost creat un organ represiv foarte puternic. Preşedintele este o unealtă. De fapt, el va oferi cetăţeniile unora ca Ostap Bender din regiunile off-shore. Opoziţia reală este zdrobită de metodele cele mai dictatoriale”, a mai declarat Slusari.

Amintim că Transperency International a semnalat că aceste modificări la legislație ar putea încuraja spălările de bani și cămătăria, persoane dubioase putându-și transforma veniturile ilicite în „bani curați” din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...