• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  COMUNICAT DE PRESĂ: CNAS extinde serviciul ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii"

    COMUNICAT DE PRESĂ: CNAS extinde serviciul ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii"

     10.08.2017    5697 Accesări    

    CNAS extinde serviciul  ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii"

    În cadrul şedinţei de astăzi a cabinetului de miniştri au fost aprobate modificări şi completări la Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale, aprobat prin Hotărârea de Guvern  nr. 1245 din 15 noiembrie 2016. Modificările şi completările vizează în special  modul de depunere on-line a cererilor pentru acordarea indemnizaţiilor paternale.

     Astfel, pentru solicitarea indemnizaţiei paternale, care se stabileşte începând cu 27 mai 2016, solicitantul trebuie să completeze şi să transmită cererea accesând serviciul ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii", disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale cnas.gov.md. Serviciul este accesibil pentru taţii asiguraţi în sistemul public de asigurări sociale, care se află în concediul paternal. 

    Solicitarea indemnizaţiilor în mod electronic va determina: facilitarea accesibilităţii la serviciu pentru client; reducerea sarcinii administrative pentru Casa Naţională de Asigurări Sociale; optimizarea timpului de solicitare a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii; obţinerea informaţiei mai rapid şi mai eficient; diminuarea costurilor suportate de beneficiar.

    În prezent, CNAS aplică serviciul electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii"  prin intermediul căruia au fost depuse deja 3409 cereri, începând cu luna noiembrie 2016. Acest serviciu este destinat solicitanţilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii şi oferă oportunitatea de a depune cererea în mod electronic pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii: indemnizaţia unică la naşterea copilului; indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani; indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani.

    Cererile on-line pentru acordarea indemnizaţiilor paternale pot fi depuse odată cu intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor la Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale, după publicarea în Monitorul Oficial.

                                    Direcţia comunicare şi mass-media CNAS

     

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY