(FOTO) Se va întâlni şi cu alţi politicieni?! Tapiola, întrevedere de rămas bun cu Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadorul Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în ţara noastră, a avut azi o întrevedere de rămas bun cu preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Deocamadată nu se cunoaşte dacă şeful delegaţiei UE se va întâlni şi cu liderii altor formaţiuni politice din ţară sau întrevederea cu Vlad Plahotniuc a fost pe altă linie decât calitatea de politician a acestuia.

Despre întrevederea cu ambasadorul UE a scris, pe pagina sa de Facebook, chiar liderul democrat. „Azi am avut o întâlnire de rămas bun cu domnul Pirkka Tapiola, care își încheie mandatul în fruntea Delegației Uniunii Europene la Chișinău. I-am mulțumit domnului ambasador pentru ajutorul oferit Republicii Moldova pe calea europeană și pentru susținerea cauzei europene în țara noastră. Misiunea domniei sale aici a fost marcată de semnarea Acordului de Asociere Moldova – UE, primul nostru pas spre integrarea europeană”, a scris Plahotniuc pe reţeaua de socializare.

Mai mult, potrivit preşedintelui democrat, ambasadorul Pirkka Tapiola este un prieten al Moldovei, acesta arătându-se convins că „va păstra amintiri plăcute despre timpul petrecut la Chișinău”.

„O bună discuție de rămas bun cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, privind ultimii patru ani”, a scris puţin mai târziu şi Pirkka Tapiola, pe pagina sa, .

Din imaginile alăturate mesajului se vede că preşedintele PDM i-a oferit în dar ambasadorului european o carte, cel mai probabil una având legături cu locurile frumoase din ţara noastră.

Tot azi, şeful Delegaţiei UE în Moldova a avut o înrrevedere de rămas bun şi cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur. Şeful diplomației de la Chişinău i-a mulţumit ambasadorului Tapiola pentru suportul acordat ţării noastre de către Uniunea Europeană în procesul de integrare europeană, precum şi cel de transformare democratică, economică şi socială a Republicii Moldova.

La rândul său, Ambasadorul Tapiola şi-a exprimat speranţa că relațiile de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor continua să se aprofundeze.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...