18:24:47 28.03.2024
Stiri

„Partidul Nostru” respinge INSINUĂRILE privind implicarea unui consilier de la Sângera în decesul primarului Mihai Lari

Politică 11.08.2017 14:40 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
„Partidul Nostru” respinge INSINUĂRILE privind implicarea unui consilier de la Sângera în decesul primarului Mihai Lari


Partidul Politic „Partidul Nostru” respinge orice acuzaţii sau insinuări în legătură cu moartea primarului oraşului Sângera din suburbia capitalei, Mihai Lari, găsit împuşcat acum două săptămâni în gospodăria sa. Această reacție vine după ce mai multe instituții media au scris că Lari ar fi fost determinat să se sinucidă de oponentul său, consilierul orășenesc din partea „Partidului Nostru”, Ion Duca.

Ion Duca a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a avut doar raporturi strict de serviciu și de confruntare politică cu Mihai Lari. „Am fost profund indignat de faptul că instituţiile mass-media au difuzat anumite informaţii denigratoare la adresa mea, la adresa familiei mele. Acestea au avut un impact negativ, începând cu data de 4 august, atunci când „Ziarul de Gardă” a încercat să prezinte cum vede el această situaţie. M-a acuzat pe mine de faptul că, după ce am publicat pe facebook raportul meu de activitate în calitate de consilier local, primarul ar fi fost determinat la suicid”, a spus Duca.

Consilierul „Partidului Nostru” mai spune că nici măcar nu era în țară când a avut loc tragedia, iar de atunci şi până în prezent nu a fost citat, nu a fost audiat şi nu are niciun statut în cadrul dosarului penal deschis pe cazul decesului primarului Mihai Lari.

„Consider că mass-media nu era în drept să distribuie o astfel de informaţie neavând suport factologic în vederea situaţiei care s-a creat. Consider că mass-media s-a dat în spectacol şi s-a aventurat, asumându-şi dreptul de anchetator, fără a aştepta să avem rezultatul anchetei care se desfăşoară, iar pe moment nici nu există rezultatul expertizei”, a subliniat Ion Duca.

În acest context, consilierul a precizat că-și rezervă dreptul de a depune o cerere prealabilă privind lezarea onoarei şi demnităţii împotriva „Ziarului de Gardă”, „ca prima instituţie de presă care a implicat numele său în acest caz, după care informaţia a fost preluată şi de alte instituţii de presă, cu precădere cele din holdingul oligarhului Vlad Plahotniuc”.

La rândul său, vicepreședintele „Partidului Nostru” și consilierul municipal Chișinău, Ilian Cașu, a spus că „din punct de vedere politic este lesne de înţeles de ce instituţiile media afiliate guvernării lovesc în „Partidul Nostru”. „Asta pentru că „Partidul Nostru”, în frunte cu Renato Usatîi, este cel mai dur opozant al regimului tâlhăresc în frunte cu Plahotniuc”.

Pe finalul conferinței, Cașu a venit cu un sfat către anchetatori, mai ales că în calitatea sa de consilier municipal a participat la câteva „activităţi publice perfect legale şi democratice” ale cetăţenilor din Sângera, atunci când oamenii „îşi exprimau indignarea faţă de intenţia autorităţilor de a construi un centru de prelucrare a deşeurilor periculoase”. „Cei care anchetează cazul trebuie să identifice principalii actori care au lansat ideea asta nebună de centru de reciclare, interesele acestor actori şi instrumentele pe care le-au folosit aceşti actori să-şi realizeze scopul”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md