Nadal, la cea mai „urâtă înfrângere” din acest an; Un tânăr de 18 ani i-a barat calea spre locul 1 ATP

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rafael Nadal, învins de tânărul tenisman canadian Denis Shapovalov (18 ani), joi seara, la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal, cu 4-6, 6-4, 7-6 (7/4), a afirmat că „este cea mai urâtă înfrângere a anului” pentru el, mai ales că jucătorul spaniol avea nevoie de două victorii la competiţia canadiană pentru a redeveni nr.1 mondial, relatează AFP.

„Este o înfrângere foarte dură pentru mine, cea mai urâtă de la începutul anului fără îndoială. Este cea mai urâtă pentru că am pierdut contra unui jucător care este mult mai slab cotat (143 ATP), dar şi pentru că aveam ocazia să redevin nr.1… Este o gravă eroare pentru mine şi o înfrângere usturătoare. Dar trebuie să o accept şi să continui să muncesc”, a precizat Nadal.

Întrebat ce părere are despre Denis Shapovalov, care la doar 18 ani a avut un mental foarte puternic şi nu a clacat, Nadal a afirmat: „Este normal. Şi eu am fost în această situaţie, câştigând Roland Garros-ul la vârsta de 18 ani. Nu văd de ce ai claca la 18 ani, ci din contră este mult mai uşor să nu o faci la 18 ani decât la 30 de ani. El nu avea nimic de pierdut şi a riscat totul. Şi a câştigat, ceea ce este extraordinar. Este o frumoasă poveste şi nu sunt fericit că fac parte din ea. Am jucat foarte prost şi a fost imposibil să câştig în acest mod. A fost cea mai urâtă înfrângere din acest an pentru mine, dar acum mai am o săptămână la Cincinnati (de luni) şi mă aşteaptă un US Open. Mă voi recupera mental şi mă voi antrena la Cincinnati”, a adăugat Nadal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...