Furau biciclete din scările blocurilor de locuit și le vindeau cu prețuri simbolice: Ce riscă mai mulți tineri din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți tineri, care ar fi furat biciclete din scările blocurilor de locuit din Chișinău au fost reținuți. Aceștia riscă amenzi considerabile și chiar până la 4 ani de închisoare.

Polițiștii au identificat şi reţinut 3 indivizi, bănuiţi de comiterea unui şir de furturi de biciclete din scările şi curţile caselor de locuit din sectorul Botanica al capitalei. Bănuiții s-au dovedit a fi originari din Chişinău, cu vârstele cuprinse între 15 ani şi 23 ani, dintre care doi anterior fiind documentaţi de poliţişti, pentru fapte similare.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul investigaţiilor, bănuiţii sustrăgeau bicicletele lăsate de proprietari în scările blocurilor de locuit sau legate de pilonii din curte.

Potrivit lor, lacătul lanţului de la bicicletă era deteriorat cu un ciocan, după care dispăreau într-o direcţie necunoscută, acţionând atât ziua, cât şi pe timp de noapte. Preliminar s-a stabilit că, aceştia ar fi sustras cel puţin 5 biciclete, pe care ulterior le-ar fi vândut unor necunoscuţi la preţuri simbolice.

În acest context s-a dispus iniţierea unor acţiuni speciale de investigaţii, pentru a identifica cumpărătorii şi a ridica bicicletele furate. Până în prezent au depistat două biciclete.

Totodată, a fost pornită o cauză penală pentru furt, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13.000 lei la 27.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...