Polițiștilor germani li se recomandă să evite Rusia ca destinație de vacanță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Interne al statului federal Saxonia Inferioară, situat în nordul Germaniei, îi avertizează pe angajații poliției regionale să evite călătoriile în Rusia, scrie Deutsche Welle.

Ministerul a aflat despre mai multe cazuri în care polițiștii germani, aflaţi în vacanţă în Rusia, au fost reținuți și interogați cu privire la îndatoririle lor de serviciu.

Anterior, publicaţia Focus a scris că, aparent, motivul îngrijorărilor îl reprezintă un incident care a avut loc în cazul a trei ofițeri de poliție germani aflaţi la Sankt-Petersburg.

Poliţiştii erau într-o croazieră pe Marea Baltică, dar când au debarcat la St. Petersburg, grănicerii ruși i-au reținut și timp de mai multe ore i-au interogat în legătură cu activitățile lor profesionale şi despre „bucătăria” internă. Focus remarca că asupra polițiștilor au fost exercitate presiuni în legătură cu posibile acuzații de spionaj la adresa lor.

Potrivit publicației, citând surse din serviciile de securitate de la Berlin, acest caz nu a fost singurul în care oficiali guvernamentali germani au fost supuşi presiunilor de către polițiștii de frontieră din Rusia.

În acest sens, Ministerul de Interne din Saxonia Inferioară a recomandat polițiștilor să nu indice profesia atunci când călătoresc în Rusia. Cu toate acestea, unii reprezentanţi ai Ministerului Federal de Interne consideră că o astfel de abordare poate s dăuneze mai mult, iar polițiştii să se confrunte cu acuzații reale de spionaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...