„Cetăţenii trebuie să înţeleagă că din cauza că pierde teren pe plan naţional şi internaţional, pentru că Platforma DA creşte puternic în sondajele de opinie reale, scopul diabolic al lui Plahotniuc este de a mă ponegri şi a mă provoca cu ajutorul mercenarilor şi interlopilor săi fără scrupule, îmbrăcaţi în haină de om, iar drept finalitate râvnită este eliminarea mea, sub orice pretext, cu orice preţ, din cursa electorală”, spune Andrei Năstase.

În context, preşedintele Platformei DA menţionează că „vom continua demascarea intenţiilor antidemocratice, criminale ale guvernării mafiote şi vom dejuca orice tentativă de obstrucţionare a libertăţilor consfinţite de Constituţia Republicii Moldova. Nimeni şi nimic nu ne va putea opri să ne întâlnim cu oamenii năpăstuiţi ai ţării în condiţii civilizate şi de normalitate”.

Totodată, Andrei Năstase spune că scrisoarea va fi expediată şi către instituţiile internaţionale şi ambasadele acreditate la Chişinău. „Iată de ce atenţionăm opinia publică, ambasadele, instituţiile internaţionale, partenerii noştri de dezvoltare asupra faptului că Plahotniuc şi partidul (ne)democrat pe care îl finanţează din bani furaţi, au reînceput vânătoarea reprezentanţilor Platformei Demnitate şi Adevăr, chiar mult mai murdar decât au procedat în cadrul campaniei prezidenţiale din 2016. Adresez această scrisoare şi instituţiilor şi opiniei publice naţionale şi internaţionale şi semnalez derapajele antidemocratice la care recurge regimul cleptocratic şi poliţienesc pentru a arunca Republica Moldova în hăul unei dictaturi iremediabile, pentru a distruge opoziţia reformatoare, antioligarhică şi proeuropeană, capabilă într-o competiţie câtuşi de puţin corectă să câştige alegerile şi să restabilească democraţia şi statul de drept”.

Vedeţi mai jos scrisoarea integrală:

Am reuşit să dejucăm o mare provocare pusă la cale de regimul hibrid Plahotniuc-Dodon. Dis-de-dimineaţă, am avut programate mai multe întâlniri cu cetăţenii Republicii Moldova. Printre ele era şi cea de la piaţa agricolă din satul Coşcodeni, raionul Sângerei.

Acum câteva zile am purtat discuţii telefonice cu reprezentanţii organizaţiei teritoriale a Platformei Demnitate şi Adevăr, despre pregătirea unei întruniri cu aceştia, imediat după întâlnirea cu oamenii veniţi la piaţa agricolă.

Dovadă că telefoanele noastre sunt ascultate şi discuţiile sunt interceptate de structurile statale şi paramilitare controlate de Plahotniuc este faptul că imediat au fost puse la cale provocări de anvergură, care trebuiau să aibă loc la întâlnirea respectivă, despre care am fost informaţi de simpatizanţii noştri din cadrul instituţiilor coercitive.

Structurile paramilitare şi cele statale, controlate de Plahotniuc, au mobilizat şi au instruit mai mulţi şomeri, beneficiari ai ajutorului social şi bugetari de la instituţii precum Poşta Moldovei, RED Nord, spitalul raional Sângerei ş.a. pentru a organiza provocări de ordin violent, obstrucţionist, exact în timpul aflării mele la piaţa agricolă din Coşcodeni.

De asemenea, au fost aduse aceleaşi personaje dubioase din lumea interlopă patronată de Plahotniuc, prezente şi în preajma edificiilor acestuia în timpul protestelor desfăşurate în ultimii 2 ani, în capitală. La faţa locului au fost depistaţi reprezentanţi de grad înalt ai poliţiei raionale, o maşină a serviciului de ambulanţă folosită la transportarea provocatorilor, etc.

Totodată, au fost pregătite şi echipe de filmare, inclusiv din rândul mercenarilor holdingului lui Plahotniuc, pentru a manipula şi a dezinforma opinia publică cu privire la întâlnirile de suflet ale Platformei Demnitate şi Adevăr cu oamenii din localitate, prezentându-le prin prisma acestor ilegalităţi comise de mercenari, drept eşuate.

Aşadar, am reuşit să le dejucăm intenţiile criminale. Le-am constatat nimicnicia şi am continuat comunicarea noastră cu oamenii, devenită deja tradiţie.

La ora 8:00, împreună cu vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, eram deja printre oamenii din Orhei. Ironia sorţii, acolo, la piaţa agricolă, de noi s-a apropiat o doamnă în vârstă, şi anume sora celui mai înalt demnitar din serviciu, obligat potrivit legii să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor omului.

Doamna ni s-a plâns în legătură cu minciuna sfruntată a guvernării despre aşa-numita mărire a pensiilor, care la ora actuală nici măcar nu a fost indexată, solicitându-ne ajutorul.

După o bună perioadă de timp în care, într-un climat reciproc respectuos, am dialogat cu orheienii despre problemele reale ale cetăţeanului, inclusiv cele de ordin local, ne-am deplasat la piaţa agricolă din Teleneşti.

O întâlnire exemplară, civilizată şi caldă am avut şi cu oamenii din partea locului, acolo unde elementele criminale ale lui Plahotniuc nu au fost prezente.

Cetăţenii trebuie să înţeleagă că din cauza că pierde teren pe plan naţional şi internaţional, pentru că Platforma DA creşte puternic în sondajele de opinie reale, scopul diabolic al lui Plahotniuc este de a mă ponegri şi a mă provoca cu ajutorul mercenarilor şi interlopilor săi fără scrupule, îmbrăcaţi în haină de om, iar drept finalitate râvnită este eliminarea mea, sub orice pretext, cu orice preţ, din cursa electorală.

Iată de ce atenţionăm opinia publică, ambasadele, instituţiile internaţionale, partenerii noştri de dezvoltare asupra faptului că Plahotniuc şi partidul (ne)democrat pe care îl finanţează din bani furaţi, au reînceput vânătoarea reprezentanţilor Platformei Demnitate şi Adevăr, chiar mult mai murdar decât au procedat în cadrul campaniei prezidenţiale din 2016.

Şi atunci grupurile de mercenari instruiţi au obstrucţionat activitatea în teritoriu a Platformei DA prin mijloace ilegale, nesancţionate până în prezent.

Programul de testare a acestora a început, iar ceea ce urma să se întâmple azi dimineaţă la Coşcodeni nu ar fi fost decât un exemplu de aplicare a linşajului Platformei DA, pregătit pentru campania electorală parlamentară, ce urmează să aibă loc în baza votului mixt, adoptat recent de Parlamentul ilegitim.

Adresez această scrisoare instituţiilor şi opiniei publice naţionale şi internaţionale şi semnalez derapajele antidemocratice la care recurge regimul cleptocratic şi poliţienesc pentru a arunca Republica Moldova în hăul unei dictaturi iremediabile, pentru a distruge opoziţia reformatoare, antioligarhică şi proeuropeană, capabilă într-o competiţie câtuşi de puţin corectă să câştige alegerile şi să restabilească democraţia şi statul de drept.

Vă asigurăm că vom continua demascarea intenţiilor antidemocratice, criminale ale guvernării mafiote şi vom dejuca orice tentativă de obstrucţionare a libertăţilor consfinţite de Constituţia Republicii Moldova.

Nimeni şi nimic nu ne va putea opri să ne întâlnim cu oamenii năpăstuiţi ai ţării în condiţii civilizate şi de normalitate.