Un val de căldură extremă distruge culturi şi intensifică seceta în Europa Centrală şi Sud-Est

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tot mai multe dovezi arată că această vară – extrem de caldă şi secetoasă – a distrus recolte, a secat râuri şi a afectat animalele în Europa Centrală şi Sud-Est, scrie The Associated Press.

Experţi estimează că seceta prelungită a distrus aproximativ 60% din culturile de porumb în Serbia.

Ministerul sârb al Ecologiei a avertizat că nivelul apelor din această ţară a scăzut dramatic şi a îndemnat consumatorii să nu facă risipă, scrie news.ro.

În Ungaria vecină, seceta a condus la scăderea numărului de păsări care clocesc într-un parc naţional, după ce seceta a afectat zone de reproducţie.

Temperaturile în Serbia, România, Ungaria şi Croaţia urmau să atingă din nou 39 de grade Celsius joi, după câteva zile de respiro.

Amintim că și în Republica Moldova, canicula revine, iar Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de căldură pentru următoarele trei zile, temperatura maximă a aerului ajungând până la 33 de grade Celsius.

Valul de căldură care a debutat ieri va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 şi 35 de grade.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...