Schițe ale pictorului Alberto Giacometti, descoperite într-un magazin de antichități din Londra

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe desene atribuite pictorului şi sculptorului elveţian Alberto Giacometti au fost descoperite printre obiectele pline de praf ale unui magazin de antichităţi din Kensington, în vestul Londrei, relatează joi EFE, citat de Agerpres.

Lucrările, care se credeau pierdute sau vândute, se aflau pe inventarul patroanei magazinului, Eila Grahame, care a murit în 2010. După şase ani de la moartea lui Grahame, casa de pariuri Cheffins, cu sediu la Cambridge, s-a ocupat de serviciile de curăţenie ale magazinului şi de vinderea colecţiei sale personale.

Desenele, două schiţe în creion reprezentând două portrete şi un nud de femeie datat 1947, au fost descoperite printre obiectele doamnei Grahame şi au avut nevoie de o procedură de autentificare pentru a se stabili numele artistului.

Un comitet al Fundaţiei Giacometti s-a ocupat de autentificarea lucrărilor şi de includerea lor într-un catalog în calitate de opere recunoscute ale artistului.

Directorul casei Cheffins, Martin Millard, a subliniat că „aceste desene nu au fost expuse niciodată publicului”, astfel încât speră să suscite „interesul muzeelor şi galeriilor din întreaga lume, dar şi al colecţionarilor particulari”.

Lucrările, estimate la între 40.000 şi 60.000 de lire (44.400 – 66.000 de euro), vor fi scoase la licitaţie la 12 octombrie de casa de pariuri, iar încasările vor fi donate Fundaţiei de Artă din Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...