Big Brother devine realitate: 44 de trilioane de camere ne vor supraveghea în curând

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din ce în ce mai multe camere video sunt în jurul nostru, iar lucrurile sunt pe cale să ia amploare în următorii ani. Avem deja smartphone-uri cu două camere principale, alături de una pentru selfie-uri, dar vorbim deja și de telefoane cu sisteme de camere triple. În viitor, ne putem aștepta și la mai mult de atât, pentru funcții de video 3D, video la 360 de grade, realitate augmentată și nu numai. Dincolo de aceste predicții, există deja o previziune cu privire la câți ”ochi” vor fi ațintiți asupra noastră.

Un studiu de la LDV Capital arată că până în 2022, experții sunt de părere că numărul de camere video din întreaga lume va ajunge la 44 de trilioane. Într-adevăr, pare un număr imens, dar dacă este să îl punem în context, aflăm că deja avem de-a face cu 14 trilioane de camere video și foto răspândite în lume, conform playtech.ro.


Scăderea dramatică a prețurilor camerelor și dezvoltarea inteligenței artificiale devin interdependente; din ce în ce mai multe camere colectează date vizuale de unde algoritmii să învețe, oferind astfel servicii de AI. Mașinile autonome vor avea camere nu doar la exterior, ci și la interior, putând să supravegheze șoferul și să determine dacă acesta se simte bine și dacă ar putea să conducă, arată fastcompany.com.

Camerele de pe smartphone-uri vor rămâne liderul de piață și peste cinci ani, acestea urmând să reprezinte aproape 60% din totalul camerelor prezente în lume în 2022. Cu toate acestea, o creștere importantă o vor avea și camerele instalate în casa inteligentă, acestea ajungând până la 18% din totalul camerelor din întreaga lume. Cui nu-i place să fie supravegheat video de frigider?


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...