Procuratura georgiană a redeschis dosarul privind serviciile de masaj de 50 mii de dolari oferite lui Saakaşvili în timpul mandatului prezidenţial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura georgiană i-a amintit fostului preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili despre serviciile maseuzei din Germania contra sumei de 50 de mii de dolari SUA. Este vorba de Dorothy Stern, cunoscută sub numele Dr. Dot, pe care fostul preşedinte a angajat-o în timpul mandatului său, fiind plătită din bani publici. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal încă în anul 2014.

Potrivit Procuraturii, una dintre cheiltuielile preşedintelui Mihail Saakaşvili, în valoare de cel puţin 50 de mii de dolari, a fost pentru serviciile de masaj oferite de către Dorothy Stern în timpul aflării acesteia în Tbilisi. Saakaşvili ar fi adus-o pe aceasta din Berlin cu propriul său avion. Mai mult, însăşi Dr. Dot pe blogul său ar fi scris cum preşedintele georgian are grijă de ea, o duce la restaurante selecte şi îi achită din plin serviciile atunci când el are nevoie de a-şi „dezmorţi umerii pe care încearcă să stea Rusia”.

Dosarul însă a fost dat uitării în momentul în care Saakaşvili a început să activeze în Ucraina, prăfuindu-se până recent. Potrivit life.ru, acum, când Saakaşvili a rămas fără cetăţenia ucraineană, Procuratura i-a înaintat învinuirea oficială pe acest caz de cheltuieli a resurselor publice.

Amintim că Saakaşvili figurează în patru dosare penale ajunse pe masa judecătorilor. Acesta riscă cel puţin 11 ani de închisoare în ţara sa de origine. De altă parte, acesta a ajuns apatrid, după ce anterior renunţase la cetăţenia georgiană, iar recent, Ucraina i-a retras cetăţenia motivând că ar fi comis anumite ilegalităţi la perfectarea actelor pentru dobândirea acesteia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...