Tragedie în raionul Cimișlia: O femeie a fost electrocutată mortal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie de 55 de ani, din satul Ciucur Mingir, raionul Cimișlia, a fost electrocutată mortal. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit într-o dimineață de către vecini, iar pe trupul ei era un conductor electric.

Conform relatărilor unor martori, victima se afla în stare de ebrietate și a fost văzută în seara zilei de 25 iulie, la aproximativ 22.00, deplasându-se pe drum, în apropierea locului rupturii conductorului. A doua zi dimineaţă ea era fără suflare. Despre acest caz a fost informată poliţia locală.

Reprezentanții furnizorului de energie electrică Gas Natural Fenosa spun că avariarea a avut loc din cauza furtunii.

Potrivit furnizorului, cauza principală, care a condus la producerea acestui accident constă în încălcarea zonei de protecţie a reţelelor electrice prin plantarea unui nuc nemijlocit sub LEA, crengile căruia au provocat, urmare a intemperiei manifestate prin vânt puternic şi ploaie torenţială, deteriorarea conductorilor şi căderea unuia la pământ . De asemenea, apropierea persoanei la o distanţă inadmisibilă de conductorul rupt, aflat sub tensiune.

Pentru evitarea pe viitor a unor situaţii de risc de producere a electrocutării persoanelor, „Red Union Fenosa” atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice pe perioada intemperiilor sau avariilor în reţea.

Astfel, Gas Natural Fenosa vă îndeamnă să ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă avariat de pe piloni sau copaci; sănu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ; să marcaţi locul rupturii de conductor electric şi să nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele metode: la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11; prin intermediul chatului disponibil de pagina web; pe Facebook sau pe Viber apelând la numărul 062161111.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...