12:50:04 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Domnul Chirinciuc a fost condamnat pe NEDREPT”

Anticorupție 10.08.2017 12:30 Vizualizări3031 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Domnul Chirinciuc a fost condamnat pe NEDREPT”


Pentru a ajunge la condamnarea fostului ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, procurorii au recurs la „falsuri” din start, iar liberalul a fost condamnat „pe nedrept”, ieri, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

De această părere este primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă. Acesta a amintit imaginile video făcute publice de procuratură, imediat după reținerea lui Chirinciuc. În prima secvență se arăta cum ministrul dădea cuiva niște numere de telefon, în a doua - niște oameni de afaceri discutau despre anumite sume, iar în a treia - Chirinciuc primea un pachet în biroul său de serviciu.

„Pe fiecare din acele imagini era și data. Este foarte curios că imaginea cu pachetul a fost prezentată a treia, în condițiile în care aceasta a fost filmată prima, pe 9 februarie. Cum putea să fie prezentată a treia? Înseamnă că aceasta nu are nicio legătură și a fost băgată fraudulos în toată chestiunea. Din start s-a produs un fals prin prezentarea acelor imagini”, a declarat astăzi Dorin Chirtoacă.

Edilul suspendat, aflat în arest la domiciliu, crede că, în acest mod, oricine care „dă telefoane din agendă” poate fi astăzi condamnat în R. Moldova.

„Consider că domnul Chirinciuc a fost condamnat pe nedrept. Așa poate fi condamnat fiecare după ce dă telefoane din agendă”, a spus liberalul, adăugând că ministrul Chirinciuc nu ar fi avut nicio legătură cu ceea ce i s-a incriminat.

Amintim că fostul ministru a fost condamnat, ieri, de prima instanță, la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe termen de un an, la o amendă de peste 30 de mii de lei și nu va putea ocupa funcții publice timp de trei ani.

Anterior, procurorii, care l-au învinuit pe Chirinciuc de trafic de influență și abuz de serviciu, au anunțat că acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, dar șeful său de partid, Mihai Ghimpu, a sugerat că a fost nevoit s-o facă, fiind conștient de faptul că „altfel nu va scăpa”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md