10:31:09 29.03.2024
Stiri

Cum a fost dus Bach la casele de cultură din satele R. Moldova

Social 10.08.2017 10:25 Vizualizări1136 Autor: Ziarul National
Cum a fost dus Bach la casele de cultură din satele R. Moldova Cooperare europeană


Delegația Uniunii Europene la Chișinău a susținut, în premieră, un proiect crowdfunding, ajutând formația „Moldo-Crescendo” să ajungă în nouă Case de cultură din R. Moldova.

Astfel, printr-o contribuție făcută în cadrul proiectului finanțat de UE „Vizibilitatea UE și asistenței UE în Republica Moldova în 2017”, Delegația UE s-a alăturat inițiativei „Bach la Casa de cultură”, scrie buletinul „Cooperare europeană”.

Datorită contribuției Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a Diasporei Culturale, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și a publicului, în zilele de 21 iulie – 6 august, în nouă Case de cultură din Republica Moldova au avut loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici și cu produse foto și video artistice.

Evenimentele s-au ținut în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Proiectul „Moldo-Crescendo” a fost fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care își fac studiile la instituții de specialitate cu renume din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md