Arestul la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă, prelungit cu încă 30 de zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mandatul de arest la domiciliu eliberat pe numele primarului general suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată acum câteva minute de magistraţii Judecătoriei Buiucani. Edilul capitalei se arată nemulţumit de prelungirea mandatului, menţionând că îl va contesta la Curtea de Apel.

Potrivit deciziei magistratului Judecătoriei Buiucani, mandatul de arest la domiciliu, eliberat pe numele primarului general suspendat Dorin Chirtoacă, care urma să expire la data de 13 august curent, a fost prelungit cu încă 30 de zile, până la 12 septembrie.

Chirtoacă nu s-a arătat mulţumit de decizie, menţionând că o va contesta în instanţa ierarhic superioară. „Prelungirea a fost făcută ilegal. Când se cere prelungirea mandatului, trebuie prezentate probe noi. Astăzi nu au fost prezentate noi, pentru a fi prelungit mandatul”, a reacționat Chirtoacă.

De partea cealaltă, procurorii spun că acuzațiile lui Chirtoacă sunt neîntemeiate. „În instanţă au fost prezentate probe, care confirmă că acesta a încercat să influenţeze martorii în dosar, iar prin aceste presiuni ei să-şi schimbă declarațiile. În cadrul urmăririi penale au fost depistate astfel de acțiuni din partea inculpatului Chirtoacă. El a emis o decizie de suspendare a complicelui său Gamreţchi, fără ca instanta să solicită acest fapt. Prin acțiunile date, acesta a întreprins influință asupra martorilor, pentru aşi schimba declarațiile”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, când acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...