17:13:38 19.04.2024
Stiri

OPT întrebuințări ale cuptorului cu microunde la care nici nu te-ai fi așteptat

Știri 10.08.2017 09:00 Vizualizări1777 Autor: Ziarul National


OPT întrebuințări ale cuptorului cu microunde la care nici nu te-ai fi așteptat   Feminis

Cuptorul cu microunde este considerat un salvator de către foarte multă lume, pentru că se folosește extrem de ușor și își face treaba repede.

Din păcate, cuptorul cu microunde nu este utilizat la adevărata lui valoare, așa că pentru a te putea lăuda cu ceea ce faci în bucătărie încearcă următoarele utilizări.

1. Împrospătează pâinea veche

Poți să rehidratezi pâine uscată prin încălzirea ei într-un prosop curat, dar umed, la cuptorul cu microunde timp de 10-20 secunde, astfel încât apa din prosop să intre bine în pâine.

2. Curățarea usturoiului

Pentru cei care întâmpină dificultăți la curățarea usturoiului, este foarte utilă folosirea cuptorului cu microunde pentru 10-15 secunde, ceea ce permite cojii să se înmoaie și să se desprindă ușor de miez.

3. Stoarcerea lămâilor

Înainte de a-ți face un suc de citrice, pune fructele netăiate în cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde și acest pas te va ajuta să storci mult mai bine și ușor lămâile, portocalele sau greful.

4. Refolosirea timbrelor

Dacă vrei să dezlipești un timbru fără a-l strica poți pune un strop de apă pe plic apoi să-l bagi la cuptorul cu microunde nu mai mult de 20 secunde și timbrul se va dezlipi de la sine.

5. Tăierea cepei

Pentru a toca o ceapă fără a lăcrima bag-o la microunde timp de 30 de secunde și când o vei mărunți ochii nu vor mai lăcrima, pentru că iuțeala sucului va fi fost luată de cuptor.

6. Dezinfectarea bureților

Decât să arunci de fiecare dată bureții de vase murdari mai bine îi dezinfectezi la microunde. Pune bureții murdari într-un bol plin cu apă și câteva picături de oțet sau suc de lămâie și lasă bolul 1 minut la cuptorul cu microunde. Astfel vei avea bureți de vase ca și noi, curați și dezinfectați.

7. Înmoaie zahărul brun

Dacă zahărul tău s-a cristalizat, pune un prosop de hârtie înmuiat în apă în cutia de zahăr și închide-o bine, apoi bag-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde și zahărul se va înmuia.

8. Înmuierea boabelor de fasole

Dacă nu ai timp să lași fasolea la înmuiat câteva ore, dar vrei să gătești rapid ceva, poți folosi cuptorul cu microunde. Pune fasolea într-un bol cu apă și un pic de bicarbonat de sodiu, apoi bolul în cuptor pentru 10 secunde și lasă-l acolo încă 40 de minute, cu ușa închisă. Până la expirarea timpului, fasolea va fi gata de gătit.

Sursa: feminis.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md