20:44:48 18.04.2024
Stiri

FOTO // Presa din Iran a DECONSPIRAT o nouă MINCIUNĂ a lui Dodon? Declarația care a stârnit confuzii atât la Teheran, cât și la Chișinău

Politică 10.08.2017 08:00 Vizualizări9837 Autor: Ziarul National
FOTO // Presa din Iran a DECONSPIRAT o nouă MINCIUNĂ a lui Dodon? Declarația care a stârnit confuzii atât la Teheran, cât și la Chișinău facebook


Președintele Igor Dodon a comis-o din nou. De această dată totul s-a întâmplat la Teheran, acolo unde șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Camerei de comerț și industrie a Iranului, Gholam Hossein Shafei.

Potrivit tehrantimes.com, președintele Dodon ar fi declarat la acea întâlnire că este nemulțumit de faptul că schimburile comerciale dintre cele două țări este de 1,5 – 2 miliarde de dolari pe an.

În realitate, R. Moldova nu a exportat nimic în primele șase luni ale anului curent în Iran, conform Biroului Național de Statistică. La rândul lor, iranienii au exportat în Moldova mărfuri în valoare de un milion de dolari în aceeași perioadă de timp.

Amintim că Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook despre această întâlnire, însă nu a pomenit nimic de sumele de 1,5 – 2 miliarde de dolari.

„Am subliniat existența unui potenţial enorm pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice între ambele ţări: complementaritatea economiilor naţionale în ce priveşte sectorul agrar, exportul reciproc al utilajelor tehnologice, a aparatelor electrice etc. Am atras atenția asupra oportunităților de colaborare în domeniul transporturilor, investițiilor, turismului. Situaţia la zi în domeniul schimburilor comerciale demonstrează necesitatea avansării dialogului bilateral cu privire la informarea reciprocă asupra oportunităţilor de afaceri şi domeniile de interes comun. Mi-am exprimat încrederea că organizarea unui forum al oamenilor de afaceri din cele două țări va contribui la dinamizarea și consolidarea raporturilor de cooperare”, a scris șeful statului la 7 august.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md