Ultimatum pentru Coreea de Nord de la șeful armatei americane: Phenianul să înceteze acţiunile care ar duce la „distrugere”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord trebuie să oprească programul de înarmare nucleară şi orice acţiune care ar conduce la înlăturarea regimului şi la „distrugerea” poporului nord-coreean, afirmă secretarul american al Apărării, James Mattis, avertizând Phenianul că „ar pierde orice conflict”.

„Coreea de Nord trebuie să renunţe la orice analizare a vreunei acţiuni care ar conduce la sfârşitul regimului şi la distrugerea propriului popor”, a declarat James Mattis, în contextul în care Phenianul a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite, inclusiv Insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.

„Coreea de Nord trebuie să înceteze să se autoizoleze şi trebuie să renunţe la activităţile de dobândire a armamentului nuclear”, a adăugat James Mattis, citat de CNN.

„Acţiunile regimului (Kim Jong-Un – n.red.) vor fi depăşite masiv de cele americane şi ar pierde orice cursă a înarmării şi orice conflict ar iniţia”, a atras atenţia şeful Pentagonului.

Mattis a subliniat de asemenea că în timp ce Departamentul de Stat face eforturi diplomatice, Statele Unite și aliații lor au „cele mai precise și robuste capabilități defensive și ofensive pe Pământ”.

În ciuda comunicatului lui Mattis, oficiali americani afirmă că pentru moment, efective suplimentare nu au fost desfășurate în regiune și evaluarea amenințărilor nu s-a schimbat.

Statele Unite au 28.500 de militari în Coreea de Sud pentru a o păzi împotriva amenințării nord-coreene. În Japonia, personalul militar american numără în jur de 54.000 de membri și zeci de mii de americani lucrează în ambele țări, potrivit Departamentului Apărării SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...