Pentru siguranța și comoditatea ta, vezi care sunt cele mai sigure locuri în unele unități de transport

14109410-17475260-03-0-1492508351-1492508356-650-1-1492508356-650-32e9147584-1493112985
Foto: Photo Credit: Bright Side

Oricare tip de transport reprezintă o modalitate comodă de a ajunge la locul solicitat într-o perioadă avantajoasă de timp. Cert este că transportul presupune și anumite pericole, la care involuntar suntem expuși, prin urmare, la nivel de subconștient, atunci când alegem să călătorim, căutăm să luăm loc acolo unde credem că șansele de a fi expuși riscului sunt minime.

Bright Side a postat o listă, în care, în urma unei tăieturi transversale prin corpul metalic al transportului, sunt arătate locurile expuse (roșu) sau mai puțin expuse (verde) riscului de traumatizare în urma unui potențial accident.

Photo Credit: Bright Side
Photo Credit: Bright Side

Locurile de siguranță: puntea și cabinele situate mai aproape de aceasta, deoarece partea superioară a navei este ultima care se scufundă.

Locurile periculoase: cabinele inferioare, deoarece în cazul unei găuri sunt inundate toate plus este mult mai dificil să ieșiți.

Photo Credit: Bright Side
Photo Credit: Bright Side

Locuri de siguranță: scaunele care sunt mai aproape de mijlocul vagonului. Este mai bine să alegeți al 5-lea sau al 6-lea vagon, unul mai aproape de mijlocul trenului, deoarece în urma unei coliziuni primele și ultimele vagoane fie se deformează, fie se desprind de șine.

Locurile periculoase: scaunele amplasate în direcția deplasării, deoarece riscul de a cădea, în timpul unei frânări bruște, este mai mic.

 

Photo Credit: Bright Side
Photo Credit: Bright Side

Locuri de siguranță: bancheta din spatele șoferului și cea din mijloc, deoarece această parte a mașinii este cel mai puțin deformată într-un accident față în față.
Locurile periculoase: lângă șofer, deoarece într-un accident persoana care stă lângă el va fi în pericol, în cazul unei lovituri dure.

Photo Credit: Bright Side
Photo Credit: Bright Side

Experții încă nu au ajuns la un numitor comun cu privire la partea avionului unde se află cele mai sigure locuri. Cu toate acestea, majoritatea experților spun că partea din spate a avionului este mai puțin periculoasă comparativ cu rândurile din față.

În pofida acestui fapt, cel mai important lucru este să rămâi calm, să-ți aduci aminte de principiile de siguranță și să urmezi regulile comportamentului în transportul public. În acest caz, probabilitatea de a ajunge într-un accident va fi redusă la minimum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente