20:12:45 19.04.2024
Stiri

Un mare șef de la VAMĂ a fost reținut de procurori. Este bănuit de HĂRȚUIREA unui agent economic

Anticorupție 09.08.2017 20:08 Vizualizări5763 Autor: Ziarul National
Un mare șef de la VAMĂ a fost reținut de procurori. Este bănuit de HĂRȚUIREA unui agent economic


Șeful Biroului vamal Nord a fost reținut astăzi pentru 72 de ore de ofițerii și procurori anticorupție. Funcționarul, care mai e cercetat pentru neglijență în serviciu, este suspectat de abuz de serviciu de această dată. Mai exact, acesta le-ar fi cerut subalternilor să-i creeze impedimente unui agent economic specializat în importul de lemn din Ucraina.

Potrivit ordonanței procurorului, șeful Biroului, urmărind un interes personal, ar fi dat indicații ca agentul economic să fie supus unor verificări suplimentare mai aspre și să fie obligat să achite taxe vamale neîntemeiate. Acest lucru se întâmpla în pofida faptului că agentul economici era în lista contribuabililor mari, care beneficia de un regim facilitat în vamă.

Ultima dată, marfa agentului economic a fost trecută de pe coridorul verde pe cel roșu. Acest transfer presupune un control mai riguros. Chiar și așa, vameșii nu au identificat nereguli sau alte abateri, ceea ce denotă o hărțuire intenționată a agentului economic, spun procurorii.

Oamenii legii au constatat că agentul economic ar fi fost nevoit să returneze marfa în Ucraina, motiv pentru care bugetul de stat nu a primit plățile vamale care puteau fi achitate, iar firmei i-a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 200 000 de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, atunci șeful Biroului vamal Nord poate să fie condamnat până la șase ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Acest responsabil de la vamă nu este la prima abatere. Bănuitul figurează într-un alt dosar pornit pe faptul neglijenţei de serviciu. Cauza a fost expediată în judecată şi, chiar dacă procurorii au cerut suspendarea acestuia din funcţie, Serviciul Vamal a respins demersul acuzatorilor, iar inculpatul a continuat să activeze.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md