Sancţionat disciplinar cu concediere. Aceasta e sancţiunea IGP pentru poliţistul-violator de la Orhei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţistul-violator de la Orhei a fost sancţionat disciplinar, fiind concediat din sistemul Afacerilor Interne. Despre aceasta informează şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, prin intermediul paginii sale de Facebook, fapt ce a nemulţumit mai mulţi intenauţi. Aceştia susţin că poliţistul nu trebuia doar concediat, ci şi cercetat penal pentru viol şi complicitate.

„Vă informez că în cazul polițistului suspectat de complicitate în violul unei minore din Orhei, a fost inițiată o anchetă de serviciu care a stabilit că polițistul a dat dovadă de un comportament neadecvat și atitudine lipsită de integritate și demnitate. Acesta a fost sancționat disciplinar cu concediere”, a scris Pînzari.

Vedeţi şi: Noi detalii în cazul violului de la Orhei: Cu patru zile mai devreme, minora a fost violată şi de poliţist, chiar în biroul său de serviciu

Mai mult, potrivit şefului IGP, „astfel de comportamente nu sunt tolerate în rândurile polițiștilor, aceștia riscă să fie sancționați conform legislației în vigoare”.

Decizia însă a nemulţumit mai mulţi internauţi care s-au arătat indignaţi de „pedeapsa” prea blândă în privinţa acestuia, mai ales că unul dintre cazuri a avut loc în biroul de serviciu al poliţistului din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.

Vedeţi şi: Doi orheieni, cercetaţi penal pentru violul unei minore. Un poliţist, figurează în calitate de complice în dosar

„Voi glumiți? „Acesta a fost sancționat disciplinar cu concediere.”, doar atât? Polițistul, e la fel de vinovat ca și violatorii. N-a interprins vreo acțiune să preîntâmpine acest viol. Dosar penal pentru complicitate și la dubă cu dânsul”, a scris cineva în adresa şefului IGP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...