Cât va mai continua devalorizarea dolarului american?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Statele Unite există un consens major în ceea ce priveşte declinului constant al puterii dolarului, alimentând întreceri în toate domeniile, începând de la bursa din Statele Unite, până la comerţul de mărfuri, potrivit WSJ.

Dolarul suferă în cadrul uneia dintre cele mai proaste perioade din istorie pentru monedă, fiind afectat de o inflaţie limitată şi de dubiile referitoare la Rezerva Federală, şi dacă aceasta va creşte dobânda de referinţă curând sau nu.

Valoarea monedei a crescut vineri, după un raport elaborat asupra pieţei muncii din Statele Unite, dar continuă să rămână mai slabă cu 7% de la începutul anului, prezentând o scădere constantă în ultimele cinci luni.

Câştigarea alegerilor de către preşedintele Donald Trump, în luna noiembrie, a stârnit o scurtă creştere a dolarului, încât investitorii s-au bazat pe politici precum reducerea de taxe, şi cheltuielile din infrastructură cu scopul de a creşte economia, şi dolarul o dată cu ea. Însă, foarte mulţi investitori pariază pe o scădere continuă a monedei.

Săptămâna trecută, investitorii, au ţinut aproape 7.9 miliarde de dolari în pariuri bazate pe o monedă slabă, asociată cu cea mai mare scădere în preţul acţiunilor întâlnită încă din anul 2013, potrivit datelor de la Comodity Futures Trading Comission.

Acest lucru provoacă îngrijorarea analiştilor, care se tem că, în cazul unei schimbări în climatul politic sau economic, investitorii vor fi nevoiţi să-şi acopere pariurile împotriva monedei.

Deoarece dolarul este o monedă de circulaţie internaţională, orice schimbare semnificativă în valoarea lui este resimţită în pieţele financiare din întreaga lume.

„Natura extinsă a dolarului determină implicaţii peste tot”, spune Alan Robinson, global portofolio adviser pentru RBC Wealth Management, care supraveghează peste 294 de miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...