Autocare „gemene”, care circulau cu abateri de la legislaţia în vigoare, stopate de poliţiştii de frontieră de la „Costeşti”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două autocare au fost „trase pe dreapta” de poliţiştii de frontieră din punctul de trecere „Costești”, după ce s-a depistat că acestea circulau cu abateri de la legislația în vigoare, fiind depistată neconcordanța datelor din certificatele de înmatriculare cu cele aplicate pe plăcuțe. Astfel, cele două autocare au fost indisponibilizate pe teritoriul punctului de frontieră până la elucidarea tuturor circumstanţelor, iar pasagerii aflați în unul din ele au fost transferați într-un autocar, care s-a apropiat special pentru transportarea călătorilor la destinație.

Cazul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:30, când pe direcția intrare în țară s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare traversării frontierei de stat două autocare marca Temsa, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La nivelul Poliției de Frontieră existau informații asupra unităților de transport precum că ar circula cu abateri de la legislația națională, inclusiv cu mai multe nereguli în acte. În acest sens, cele două autocare au fost supuse unui control minuțios.

În urma verificării fizice a mijloacelor de transport, dar și a documentelor prezentate de către conducătorii auto, cetățeni moldoveni de 29 și, respectiv, 58 de ani, polițiștii de frontieră au stabilit că numărul înscris în certificatele de înmatriculare nu coincinde cu cel aplicat pe şasiul autocarelor, numărul VIN a suferit modificări mecanice.

Reținerea în cauză se înscrie în șirul acțiunilor, realizate cu scopul combaterii circulației transfrontaliere ilegale, în cadrul Operațiunii ICAR.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...