Restaurant din Braşov amendat cu peste 185 de mii de lei pentru că folosea moldoveni angajaţi la negru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţiştii români au descoperit neregulile în timpul unei razii. Patru cetăţeni din Republica Moldova au fost depistaţi muncind la un restaurant deşi nu aveau drept pe muncă pe teritoriul României. Firma a fost amendată că 40.000 de lei românești, echivalentul a peste 185 de mii de lei moldoveneşti.

Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Braşov au efectuat o razie în vederea depistării străinilor care muncesc la negru.

„Pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi 4 străini, două femei şi doi bărbaţi, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, la o societatea comercială de pe raza municipiului Braşov”, conform poliţiei.

Tinerii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, societatea comercială nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, fiind sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 40.000 lei româneşti, echivalentul a peste 185 de mii de lei moldoveneşti, se arată într-un comunicat de presă al poliţiştilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...