EcoRun Gustar 2017 va aduna la Orheiul Vechi peste 300 de sportivi din cinci țări

Eco run

Peste 300 de sportivi vor participa la competiția de trail-running EcoRun Gustar 2017, desfășurată în zona Orheiul Vechi pe data de 19 august 2017. Competiția este organizată de comunitatea sportivilor amatori și profesioniști – #RunMoldova. Participanții la competiția, organizată în cadrul Festivalului Internațional Gustar 2017, vor concura la două probe – Maraton și Semi-maraton.

„Suntem la a patra ediție a unei competiții de trail-running în Republica Moldova, de această data în zona Orheiul Vechi. Este un sport care devine din ce în ce mai popular la noi, pentru că este o combinație perfectă dintre stilul sănătos de viață și cel de turism extrem de activ. În acest an avem mai mulți sportivi din mai multe state, spre deosebire de edițile precedente”, a declarat Președintele comunității #RunMoldova, Liviu Croitoru, scrie evenimentul.md. 

Traseul pe care îl vor alerga sportivii include principalele atracții turistice din zonă – Mănăstirea Rupestră Butuceni, Biserica „Sfânta Maria”, vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră etc.

Competiția este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu Ministerul Afacerilor Interne, precum și Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Acest eveniment este susținut financiar de partenerii generali ai competiției – companiile Orhei-Vit și Franzeluța. Partenerii competiției EcoRun sunt GARMIN Moldova, magazinele X-style și Multisport, Joma, Supermarket de Bon Ton Gourmet și Chateau Vartely.

Pe parcursul competiției, toți sportivii vor fi monitorizați de specialiștii Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra”, iar la stațiile de alimentare vor gusta struguri și alte fructe oferite de Agrodor Succes.

#RunMoldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi profesioniști și amatori care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. #RunMoldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organziarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente